05.10.2014 – week 16: lincolnshire – 24 km

**05.10.2014 – week 16: lincolnshire – 24 km**

Vandaag weer een langere ronde op het progamma. Sterker nog: een beetje ‘echte’ training dus over de weg en voor het grootste gedeelte zonder woef dus. Ik had een aardige route uitgezet vanaf Belchford door het dorp, omhoog richting uitzichtspunt, parallel aan de Roman Way over de weg, terug richting Tetford en weer klimmen richting Fulletby om de hond op te pikken en door het veld terug naar Belchford. Zo gezegd zo gedaan ook al was de klim richting Fulletby niet echt een fijn vooruitzicht. Overigens het klimmetje aan het begin richting het uitzichtspunt ook niet echt maar eerst maar eens beginnen en kijken hoe het gaat!

We gingen met de auto dus eerst naar Belchford. Fietsje op het dak, hondje zielig thuis.

klik voor groot

In Belchford zouden we de training starten. Bij de start was het best fris maar wel stralend en het zou vast een geweldige dag worden qua temperatuur. Hadden we dat vorige week gehad op de marathon in plaats van ruim 25 graden met zonneschijn!! Maar goed het is niet anders, vandaag was het prima.

De klim naar boven ging eigenlijk heel goed en ik kwam gewoon boven zonder dat de HF erg boven MAF kwam dus ik was dik tevreden. Daarna rechtsaf over de weg. Het was tamelijk rustig en we hadden prachtig uitzicht!

klik voor groot
Het was echt prachtig en ik hobbelde vredig over de route. Er was iemand aan het parasailen of gliden (geen idee) en we zagen een vreemd soort vlieger die vogels op afstand moest houden. We konden erg ver kijken en het was echt mooi.

Na een aantal kilometer sloegen we weer rechtsaf en liepen langs een of ander estate. Daar was een wielerwedstrijd bezig en ik hoopte maar dat we niet ineens op dat parcours terecht zouden komen maar dat was gelukkig niet zo. Wel even een klimmetje weer, maar het ging allemaal erg goed. Vreemd genoeg had ik zelfs een prachtig tempo op deze continu run op MAF en heel onverwacht eigenlijk. Ook nog best vlak ook al keek ik totaal niet naar het tempo maar alleen naar HF. Natuurlijk kwam ik op sommige heuveltjes boven MAF maar ik probeerde gewoon niet al te gek te doen en vooral te letten op armzwaai en ademhaling en cadans.

klik voor groot


S. maakte nog een grapje dat je op elk moment en bij elke bocht wel een foto zou kunnen maken, want het was echt erg fraai allemaal. Vandaar dat er ook weer veel foto’s bij dit berichtje staan. Maar achteraf altijd leuk om te kijken en nu had ik nog de mazzel dat S. de fotos maakte en ik lekker door kon hobbelen. Genieten!

Met 5 en 10 km lag ik nog fraai op tempo en ik was wel happy. Ik vond het op zich best lastig nog, en even overlegden we of we niet over de Roman Way naar Belchford zouden gaan, ook al om die 2,5 km lange klim te vermijden naar Fulletby aan het einde. Maar uiteindelijk besloten we gewoon door te gaan en maar eens te kijken hoe dat zou lopen. Inmiddels had ik ook mijn petje afgedaan en dat hielp een stuk want het was inmiddels toch wel vrij warm geworden! Ik startte de warming up notabene nog met buff rond mijn nek en de sleeves aan maar die had ik al snel allemaal af gedaan natuurlijk.

klik voor groot


Na 13 km lig ik nog steeds op een vlak tempo maar daar komen we op de ruim 2.5 lange klim. Ik zeg tegen S. dat hij maar lekker even vaart moet maken om te zien of hij deze keer de klim op de fiets voor elkaar krijgt. Ik hobbel rustig verder en let op ademhaling en armzwaai. Als ik doorsukkel, zie ik ineens dat S. is afgestapt en moet wandelen. Niet gehaald deze keer. Komt wel een volgende keer denk ik. Ik hobbel rustig door, adem krachtig met 2/2 uit zodat ik weliswaar klink als een postpaard maar toch gestaag de heuvel op klauter. Het gaat best goed. Na de klim even vlak om weer een tweede klimmetje te doen en dat valt een stukje zwaarder. De teller staat inmiddels bijna op 16 km in deze continu lap.

klik voor groot

Als we aan het einde zijn, slaan we weer linksaf richting het huisje waar we woef op zullen pikken. Aanvankelijk klok ik af, om vervolgens weer op te starten en te merken dat je dan dus echt nauwelijks meer op gang komt. Mooi leermoment dat je na een beklimming dus even niet moet stoppen met hardlopen, want dan heb je pas echt zware benen!

We besluiten dus alsnog tot een wandel lapje naar het huisje. Ik ga daar toch even schoenen wisselen en de riem pakken, dus dat is wel OK. Deze 16 km lap continu op mooi tempo zit maar vast in de pocket.

Als we bij het huisje komen, bemerken we ineens dat de sleutel natuurlijk nog in de auto ligt. Ik opper dat de overbuurman de sleutel heeft en hij loopt net naar zijn auto om weg te gaan dus we zijn nog op tijd om de sleutel te vragen en te krijgen. Een gelukje dus!! Anders zouden we dus zonder woef weer naar de auto moeten lopen en zou ze nog niks hebben gehad als wandeling!

klik voor groot

Ik doe snel de andere schoenen aan en we gaan weer op weg voor het laatste stukje. Even over de weg, rechtsaf het veld in en over het hobbelpad naar beneden en weer omhoog naar het dorp. Dat valt echt niet mee en ik zie geen zak door mijn donkere bril. Misschien is het allemaal zachter geworden door de regenbui van gisteren, maar het loopt voor geen meter. Liep ik werkelijk in maart 60 km onverhard een trail? Pfffff. Nou nog even doortrainen dan maar!

Maar aan alles komt een einde en na het veld slaan we rechtsaf richting het dorp en zijn we weer terug bij de auto. Ik klok af en we wandelen nog even als cool down. We hebben er ruim 24 km opzitten dus dat is echt een heel stuk hier in dit gebied!

Op naar de volgende run!

klik voor groot


Gegevens:

* 24,4 km
* temp 18

okt 59 km – 2014 totaal 2.390 km