Dagelijks archief: december 31, 2015

31.12.2015 – sandpit – 7 km

**31.12.2015 – sandpit – 7 km**

Het staat er echt… een rondje onder de 10 km! Vandaag zal de ochtend nog droog zijn, maar morgen wordt het redelijk weer en willen we voor een lang stuk naar Glen Etive rijden. Daar willen we door de Glen fietsen en lopen. Hoewel ik aanvankelijk het plan had om rond het meer bij Cruan te lopen, kies ik voor een kort tempo rondje door de Sandpit. Dat doe ik ieder jaar minimaal 1 keer dus vooruit maar. Vorig jaar deed ik dat ook op 31 december zie ik. S. gaat deze keer mee op de fiets en let op woeffie, ik ga gewoon proberen een beetje fatsoenlijke tijd te lopen op dit lekkere klim en daal stukje. Het geheim zit vooral hier in het doseren: niet te snel het begin lopen waar de weg naar beneden loopt, omdat je daarna een klim krijgt en eindigt met een stuk dalen met drie felle maar korte klimmetjes waar je dan ook nog wat energie voor moet overhouden.

Het is drie graden als we starten en het is dus even de vraag wat ik aan zal trekken. Gaat het regenen of niet? Voor een tempo run is een jackje niet handig, dus het wordt de aeroloft of de nieuwe OMM. De ene van primaloft, de andere van dons. Het dons jackje ventileert prima maar als het gaat regenen niet zo handig. Ik kies dus voor de nieuwe OMM die helaas de kleur heeft van een vuilniszak (en ook een beetje zo zit overigens). Het is een heel licht dingetje van 125 gram en zit lekker. Bij de korte warming up heb ik nog even mijn handschoenen aan en hoofdband op. Voor woef was de keuze makkelijk: de cloudchaser. Prima ding, echt een aanwinst.

klik voor groot

Ik ben benieuwd of ik er nog iets van kan, zeker na alle heerlijke warme choco met slagroom (en marshmallows) van de afgelopen dagen. Ik zal de komende tijd er toch iets aan moeten doen denk ik…. Maar goed, eerst maar eens kijken waar het schip strandt vandaag. Ik heb de stinson aan en niet mijn lichte MT10 schoenen maar ik weet al da er op enkele plekken nieuwe stenen zijn neergegooid die enorm rollen dus vooruit maar….

Al snel ben ik dan op weg. Even dalen, niet meteen mezelf voorbij lopen. De lucht is koud om in te ademen, dat merk ik goed. Ik hoest zelfs enkele keren onderweg maar het is wel lekker. Ik trek mijn mouwen op en de OMM is best warm, maar voelt prima en is lekker licht. Ik loop en loop maar voor mijn gevoel gaat het helemaal niet hard. Dan komt de klim. Dat gaat op zich goed, ik gebruik 2/2 ademhaling en krijg er zelfs nog een lachje vanaf als ik een wandelaar tegemoet kom. Ik kom zowaar boven en kan dan even lekker weer afdalen. Hoppekee lopen…..

De felle korte klimmetjes vallen me niet mee op het dalende stuk maar ik doe mijn best en roep tweemaal ‘kom op nou’ tegen mezelf. Ik probeer een klein beetje uit te rekenen waar ik zit qua tempo maar ik heb per ongeluk de hele afstand in beeld met de warming up dus dat maakt het lastig. Pffff is dit leuk? Nou ja, ik ga het natuurlijk gewoon afmaken hoewel ik op enkele punten onderweg denk dat ik de handdoek in de ring ga gooien. Ik heb het warm en het is vermoeiend. Niks MAF vandaag maar echte inspanning…. Gelukkig hoef ik dit nu even niet meer te doen (haha).

Ik heb geen idee of S. nog achter me is maar ik zie woef uiteindelijk naast me en ook S. zie en hoor ik dan weer. Gelukkig, hij is er ook nog.

Omdat ik net iets te lang de warming up heb gedaan moet ik helaas langs het hek en een stukje over de weg om de 5 km lap vol te maken. De autolap klinkt en ik zie op mijn horloge toch een fraaie tijd en 30 seconden sneller dan op 31 december 2014. Niet slecht en ik ben niet helemaal ontevreden.

We starten de cool down en twijfelen of we nog op pad gaan voor een rondje. Ik vind het goed zo en een mooie afsluiting van loopjaar 2015 met ruim 4.000 km op de teller en veel mooie avonturen.

Op naar 2016 met nog meer avonturen.

gegevens:

* 7 km
* 3 graden

december 335 km – 2015 totaal 4.023 km