Dagelijks archief: december 12, 2015

12.12.2015 – hitland – 23 km

**12.12.2015 – hitland – 23 km**

Vandaag weer een lekker rondje lopen. Deels met woef en deels zonder woef. Ik geef haar vast eten voor de middag en vertrek voor mijn eerste stuk. Ik weet niet precies hoe lang het is buitenom over de dijk en dan terug naar huis om woef op te halen dus ik loop de route die ik wel weet qua afstand. Over de dijk, twee lusjes het natuurgebied weer in en daarna over de dijk terug naar huis. Zo gezegd zo gedaan.

Het lopen gaat eigenlijk heel erg goed. Ik weet niet waarom het gebeurt, maar ik voel dat mijn cadans behoorlijk hoog is bij een mooie ademhaling van 2/4. Later zal ik thuis zien bij het uitlezen van mijn horloge dat mijn cadans inderdaad hoog is geweest dus dat is echt heel erg mooi. Nu loop ik uit mezelf op ademhaling dus gewoon op een mooie hoge cadans en zelfs door de muziek heen. Dat lukt niet altijd maar je merkt het dus meteen als het wel lukt blijkbaar. Voordeel van een hogere cadans is dat je lichter loopt en minder grondcontact maakt. Nergens is de HF boven de 136 (!) uitgekomen. Niet op de dijk, niet tegen de wind in en niet op het stuk continu. Dat gaat dus helemaal goed.

Maar vandaag was het allemaal heerlijk rustig. Misschien loop ik wel heel goed op de kerstmuziek van Skyradio. Wie zal het zeggen. De tijd ging ook snel voorbij overigens en op 14 km haalde ik woeffie op voor het laatste stukje met haar samen.

Toen ik de dijk weer afhobbelde richting huis, zag ik ineens een hele mooie hond. In een split second dacht ik ‘he zoiets heb ik ook en wat een mooie hond’ en het volgende moment zag ik dat het mijn eigen lieve woeffie was met haar harnasje om en S. erachteraan. Hij kon me volgen thuis en had dus gezien dat ik bijna thuis was en kwam me tegemoet lopen samen met woef. Dat is hartstikke leuk dus! Helaas moest ik enorm nodig naar het toilet (helaas) en kon ik dus niet meteen doorlopen wat S. dus gehoopt had door de hond te ‘brengen’. Gelukkig hoefde dat woensdag niet op de 41 km ronde.

Daarna moet ik weer even warm lopen en S. loopt een stukje met me mee. Al snel zijn woeffie en ik weer op weg naar het natuurgebied voor ons laatste stukje samen. Schoentje aan en hobbelen maar. Het kost me even moeite om weer op gang te komen na mijn heerlijke eerste stukje. Maar we hebben samen wel plezier geloof ik want woef is ook blij.

klik voor groot

Na 23 km staan we weer bij de auto. Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 23 km
* 6 graden

december 150 km – 2015 totaal 3.837 km