Dagelijks archief: december 7, 2015

07.12.2015 – hitland – 14 km

**07.12.2015 – hitland – 14 km**

Vandaag heb ik een beetje opstartproblemen en ik ga pas laat weg. Echt zonde want buiten merk ik pas wat een fantastische dag het is. Geen wind, blauwe lucht met wat wolken en een zonnetje. Ik heb wafje toch meegenomen omdat ze totaal geen last heeft van het pootje met het wondje. Ik gebruik de stick weer en besluit dat elke 2 kilometer even te doen.

klik voor groot

Dat loopt prima en ik loop gewoon lekker door op rustig tempo en op mooie lage hartslag. Het is echt geweldig mooi weer. Elke 2.000 mtr kijk ik even naar de zooltjes en smeer opnieuw dik met de stick op het zooltje. Niks te zien en elke keer voeg ik dus nog een rondje toe. Wafje vindt het allemaal prima.

klik voor groot

Ik geniet van de ondergaande zon en mijmer wat over lopen. Ik las vandaag een blog over hardlopen van iemand met een loopdip na een marathon, en ik las weer eens een paar onderwerpen op wat fora over hardlopen. Het blijft boeiend hoe mensen het lopen ervaren. En hoe mensen soms oordelen over anderen. Ik begrijp dat nooit zo goed. Als je zelf bent begonnen met lopen op 6 min/km of misschien zelfs wel sneller, waarom kijk je dan neer op mensen die beginnen met een tempo van 0 en uiteindelijk helemaal blij zijn als ze 6 min/km halen? En waarom zou je niet mee mogen doen aan een marathon als je die niet in minder dan 4 uur gaat lopen?

Anyway, al snel vervagen de dingen weer die ik heb gelezen en ben ik weer helemaal in mijn eigen momentje. Wat geweldig toch dat ik met woeffie hier zo lekker kan lopen. Het is altijd bijzonder als er zo weinig wind staat als vandaag. Dat geeft een bepaalde dimensie en stilte om je heen. Heel merkwaardig maar zo voel ik het altijd. En dan de ondergaande zon erbij die steeds verder weg zakt…. Woef die reageert op de piepjes van mijn horloge en blij opkijkt als we weer overgaan op een andere versnelling. Allemaal mooie dingen vandaag.

Ik laat de ademhaling weer samenvallen met de cadans en las wandelstukjes in wanneer ik het pootje van woef even moet bestuderen en verzorgen. Dan laat ik ook de ademhaling mooi overlopen in de pauze. Ik vind het nog steeds fijn dat ik dat helemaal kan sturen zoals ik wil. Ik kan echt schakelen met tempo, hartslag en ademhaling. Ik probeer iemand een beetje te helpen om het lopen weer op te pakken en gaf ook uitleg over het ademen. Dat lijkt op papier makkelijker dan in het echt, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, dan heb je er echt iets aan.

Omdat het zonnetje inmiddels onder is gegaan en het ook wat frisser wordt, eindig ik ons rondje dan maar. Prima gelopen, niet vermoeid en fijn onderweg geweest met woeffie. Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 9 graden – winderig

december 78 km – 2015 totaal 3.765 km