Dagelijks archief: augustus 14, 2013

14.08.2013 – hitland – 10,5 km

**14.08.2013 – hitland – 10,5 km**

Vandaag een heerlijk rondje gelopen. Geen getrut, geen gevecht tegen de grond of de schoenen gewoon lopen, net alsof ik daadwerkelijk kan lopen! Merkwaardig eigenlijk. Misschien ligt er een deel van de oplossing in het feit dat ik op pad ben gegaan in mijn lange compressiebroek in plaats van de korte tight die natuurlijk eigenlijk helemaal niet zo geschikt is voor mij met mijn bloedvatprobleem. Misschien was het toeval, ik weet het niet.

Aan mijn voeten vandaag de Kinvara 3 met een stuk karton onder mijn linkerhiel om net iets hoger te staan in verband met die bloedvaten bij de enkel. Nog niet helemaal hoog genoeg want ik merkte wel dat de schoen tegen de vaten aanschuurde op een gegeven moment maar ik kan dit nog wel wat aanpassen denk ik. Zo liep dit monument dus met wat steigerwerk een heerlijk rondje. En het tempo? Ruim een minuut per kilometer sneller dan van de week. Dat is dus nogal een verschil. Ik hobbelde de laatste twee kilometers op 5.40 en 5.37 min/km zonder moeite.

Op naar de volgende run maar dit was zeer hoopgevend.

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 21

augustus 66 km – 2013 totaal 1.248 km

review: hond onderweg: ruffwear quick draw leash

**review: hond onderweg: Ruffwear Quick Draw Leash (ong 15 euro) **

Toen ik de foto zag, snapte ik eigenlijk niet wat het nu precies was, totdat ik onderstaand filmpje bekeek

Dat leek me ideaal en aangezien ik vaak de riem toch niet bij me heb omdat het nu eenmaal niet zo lekker loopt met een riem in de hand, besloot ik er eentje te bestellen. Al vanaf het eerste moment dat ik de quick draw in gebruik nam, ben ik overtuigd. Erg handig! De hond heeft nu een lichte halsband om en daaroverheen de quick draw leash. Het zit haar duidelijk totaal niet in de weg en ik hoef maar even naar het rode lipje te grijpen en ik heb haar aan de riem. Natuurlijk kost het even een paar seconden om de riem weer ‘om’ te doen, maar dat is vaak met een losse riem ook. In Aken moest ik een keer zelfs mijn rugzak afdoen om de riem op te graven en om te doen. Dit is erg handig en voor mij een uitkomst.

Aanrader!

Deze review staat op de review site op het onderdeel ‘met de hond op pad’. Daar ook informatie over rugzakken, waterbakken voor onderweg, pootverzorging en schoenen. Alleen voor de stoere hond natuurlijk!