Dagelijks archief: augustus 13, 2013

review: Vapur Eclipse

**review: Vapur Eclipse**

In 2011 gebruikte ik al eens de ‘anti bottle’ zoals de fles genoemd werd destijds. Inmiddels zijn deze handige flessen ook in Nederland te krijgen en is er zelfs een ruime keuze uit verschillende kleuren en modellen. Ik testte de Eclipse en was aangenaam verrast.

uitvoeringen

De Eclipse is in 0.7L en 1.0 L te krijgen, ik gebruikte de 1.0 L fles. Qua kleuren keuze uit groen en blauw.

De Eclipse is een strak vormgegeven fles met een handige dop. Losdraaien om te vullen, een klik systeem om uit te drinken of om uit te schenken.

Ook een ijsblokje (niet te groot) past erin. Als de Eclipse gevuld is, blijft de fles redelijk soepel. Ik haalde zoveel mogelijk lucht uit de Eclipse door het geheel net boven de waterrand even te vouwen, leeg te strijken en dan de dop erop te draaien. Op die manier heb je niet veel last van klotsen aan het begin.

gebruik

Het grote voordeel van de Eclipse is het feit dat je een klein opvouwbaar flesje overhoudt aan het einde van een run of wandeling. Die is dus makkelijk weg te bergen. Je hoeft niets weg te gooien, dus het is prima voor het milieu en daar is het in eerste instantie ook allemaal om te doen! De Eclipse is gemakkelijk schoon te maken.

De Eclipse past gemakkelijk in mijn Nathan racevest samen met de waterzak. Het is voor mij een handige ‘back up’, want ik heb immers maar een kleine liter in mijn Hydrapak en dat is op een langere run ook zo op. De Eclipse past er nog prima bij.

Wat ik ook erg prettig vind aan de Eclipse is het feit dat de fles niet rolt! Toen ik dat ontdekte werd de Eclipse mijn trouwe metgezel in de auto. Geen rollende flessen meer en altijd water bij de hand.

De Eclipse kan in de vriezer, dus koude dranken zijn mogelijk en de Vapur is dus ook te gebruiken als een soort koelelement in een rugzak bij erg warm weer en langere duurlopen. Vul de Eclipse daarvoor voor de helft, leg in de vriezer en je hebt een prima koelelement. Voordeel: aan het einde van de run is het water gesmolten en gewoon drinkbaar voor de broodnodige hydratie na de run.

Ik heb nog niet getest of de Eclipse ook in de rugzak van de hond kan, ik neem aan van wel, maar deze review wordt dus nog vervolgd.

conclusie

In de eerste plaats natuurlijk een geweldig product als je het milieu wilt sparen en niet steeds een weg gooi flesje wilt gebruiken. Ideaal voor in de auto onderweg. Het is niet het allerhandigste flesje om als bidon in de hand te houden tijdens het hardlopen, maar het gaat verrassend goed en zoals gezegd, het voordeel boven een bidon is het feit dat je iets kleins overhoudt aan het einde. Draag je tijdens een langere loop een rugzak zoals ik, dan is het ideaal en veel handiger dan een bidon. Aanrader.

Meer informatie over deze flesjes is te vinden op de site van Vapur Benelux