Dagelijks archief: augustus 4, 2013

04.08.2013 – assignment 7: 8×800 – totaal 12 km

**04.08.2013 – assignment 7: 8×800 – totaal 12 km **

Vandaag dan de herkansing van de 800-tjes die ik gisteren afgebroken heb vanwege de warmte. Althans, ik heb eigenlijk geen idee waarom ik nou echt gestopt ben. Maar het liep niet, het voelde niet goed dus dan maar stoppen ook al was ik al op de helft en liep alles eigenlijk goed qua pace etc. Vanavond dan weer op pad. Na 20 uur, dus het zonnetje was al flink aan kracht verloren en het voelde eigenlijk best aardig. Eerst maar even warm lopen en een paar kilometer rustig inhobbelen. S. reed mee op de fiets en was zo lief om een watertje mee te zeulen. Geen klotsend flesje dus en ook lekker geen rugzakje. Ik had zelf een spons in mijn hand en dat was erg fijn want het is lekker om even alles af te vegen met dit gekke weer. Zo startten we samen de eerste 800 meter. S. droeg de garmin 910 en kon dus ook precies zien was ik uitspookte. Af en toe riep hij een tijd en dat was fijn. Helaas gingen de eerste twee rondes weer te snel. Rekenend had ik dan bedacht dat ik bijna alle rondjes maar op dit tempo zou moeten doen behalve de laatste twee. En zo gebeurde ook. Helaas betekende dat toch wel dat ik bijna iedere keer de laatste 40 a 50 meter iets in de remmen ging, omdat ik toch niet echt goed tempogevoel had. Maar op die manier kon ik redelijk goed op hetzelfde tempo blijven zitten. Al snel liep ik mijn een na laatste rondje. Zonder metronoom en dat liep een stuk lekkerder. Ik zie nu achteraf dat mijn cadans dan erg omlaag gaat, van 172 met de metronoom terug naar 164 (dat is dus eigenlijk maar van 86 naar 82 stappen per been) maar bij die laatste laps was eigenlijk mijn HF een stuk beter en mijn ademhaling prima. Ik had bij de andere laps steeds het gevoel dat ik ‘achter adem’ liep terwijl het helemaal niet zo snel ging of iets dergelijks. Heel vreemd. Bij de trainingen door de week loop ik natuurlijk langzamer en heb ik de metronoom op 177 en dat loopt prima. Maar nog geen tempo werk op dat ritme blijkbaar. Ook best. Komt ook nog wel.

In ieder geval zat de 8e lap er eigenlijk op voor ik er erg in had. Toen S. riep ‘nog 120 meter’ zette ik er nog even een vaartje achter en dat zat er blijkbaar nog allemaal ‘in’. Niet verkeerd dus. Na de training nog even met de hond gewandeld en zo komt er weer een einde aan lekkere loopjes in het weekend. Onbedoeld dus toch 8 km gisteren en 12 km vandaag maar dat is ook best voor een keer nu.

Grappig genoeg had ik de vorige keer in januari dat ik deze 800 reeks liep ook al een valse start in de ochtend vanwege de storm. Ik liep toen ik de sneeuw en de hagel gevaarlijk op de weg. Grappig om terug te zien. We zijn inmiddels ook alweer 7 maanden verder. Grappig om te zien dat alle 800-tjes nu een stuk rapper gaan dan toen!

Gegevens:

* totaal 12 km
* temp 22

augustus 27 km – 2013 totaal 1.208 km