Dagelijks archief: april 28, 2013

28.04.2013 – assignment 32: – 10 km + MM – totaal 12 km

**28.04.2013 – assignment 32: – 10 km + MM – totaal 12 km**

De laatste MM van het marathon schema. Ik liep er totaal 5 binnen het schema en we zijn nu 32 weken verder. De vorige MM liep ik op 8 maart.

De laatste twee keer liep ik eerst rustig in met Ztje, die ik daarna even in de auto heb gedaan en liep ik daarna enkele versnellingen in autolaps van 2 minuten met 30 minuten pauze. Deze keer koos ik ervoor om de versnellingen iets rustiger te doen, maar het ging uberhaupt al niet zo snel, dus ik was benieuwd wat ik ervan terecht zou brengen tijdens de MM. Zodra ik omkeerde en terug liep richting Nieuwerkerk om de MM te gaan doen voelde ik al de wind. Het was weliswaar een heel zacht briesje, maar waarom had ik nou niet gemerkt dat er wind was? En dan dus tegenwind met de MM. Nou het zou me benieuwen. De metronoom had ik niet in mijn hand maar onder mijn kleding zodat ik mijn handen lekker vrij zou hebben. Ik ging van start en probeerde een beetje gelijkmatig te lopen. Ik ging er veel te snel vandoor maar ik had geen idee op wat ik de eerste 400mtr had afgetikt. De tweede zag ik wel ongeveer, omdat ik vlak voor het einde van de lap even op mijn horloge keek. Dat zag er niet gek uit. Tijdens de vierde lap vond ik het eigenlijk wel welletjes maar dat sloeg natuurlijk nergens op. Nog maar een klein stukje! Ineens dus even de zweep erover en dat had ik ietsje eerder moeten doen zag ik naderhand toen ik de tijden ging checken op de computer. Maar ik ben dik tevreden. Ik eindig deze reeks met de snelste MM van de 5 die ik gelopen heb tijdens de afgelopen 32 weken.

Ja, ik ben dus dik tevreden. Ook al betaalde het zich nog niet uit tijdens de HM van Berlijn, ik ben dus sneller en sterker geworden en dat blijkt wel. Komt wel weer. Berlin ging op meerdere fronten mis en helaas kan ik aan de factor HR weinig veranderen. Gelukkig staan er nog 2 HMs gepland, eind september in Nottingham en natuurlijk begin november weer de Berenloop op Terschelling (maar die is vooral leuk en niet zozeer bedoeld als leuke eindtijd).

Na de MM heb ik natuurlijk Ztje weer uit de auto gehaald en heb de training volgemaakt zoals moest volgens het schema en dat was lekker. Het was vreemd weer trouwens, want het was best fris bij de start. Ik had zelfs een dun jackje aan, maar deed dat uit tijdens de MM. De lente laat echt nog even op zich wachten helaas. Ik hoop dat het warm(er) weer is tijdens de laatste lange duurloop volgende week. We zullen zien. Ook dat hebben we niet in de hand!

Gegevens:

* totaal 12 km
* temp 10 graden – duikelend zonnetje

april 155 km – 2013 totaal 694 km