Dagelijks archief: april 26, 2013

26.04.2013 – hitland – 9,5 km

**26.04.2013 – hitland – 9,5 km**

Eigenlijk wilde ik gisteren lekker gaan lopen, maar weer een B2B leek me niet zo handig na vorige week met de heuveltraining in Aken, pal na de 39,5 km en de run op zondag. Even braaf geweest met als gevolg dat ik dus nu in de regen moest lopen en niet met het zonnetje van gisteren. De regen kan me niets schelen, maar ik wil wel nog graag wat trainingen in de zon lopen als voorbereiding op eind mei. Vast en zeker dat het dan ineens erg warm is. Daarom gisteren maar veel gewandeld, stevig doorgewandeld met een vest aan! Dat was ook lekker warm, zodat mijn lichaam een beetje kon wennen aan het zonnetje.

Vandaag een ‘van alles wat’ training varierend van het eerste deel op RWR met 6 min/km, daarna 5.25 min/km en uiteindelijk terug naar DL tempo. Wat voelde dat laatste shit en zwaar. Ik had vanwege de regen geen metronoom bij me, en ik had moeite om het tempo laag te houden zonder enorm te gaan sjokken. Vervelend. Ik zal daar dus even goed mee aan de slag moeten, want enig tempo werk is er natuurlijk niet bij op de M. Het grote geheim is daar simpelweg het goed verdelen van de energie en krachten.

Ik vind het nog steeds erg jammer dat Berlijn zo gelopen is. Afgelopen zondag geen enkel ritmeprobleem zodat ik lekker kon varieren en op de geplande 5.27 min/km kon blijven. Natuurlijk had ik niet zo snel moeten beginnen tijdens de HM als ik gedaan heb, maar dan nog. Grrrrr. Sukkeltje. Maar goed, er komen nog meer kansen.

Volgende week de laatste lange duurloop. Dan zal ik ook feedback hebben hoe ik die training moet gaan lopen en na die training is ook duidelijker hoe ik de M ga ‘aanvliegen’. Ik ben benieuwd. Hoewel ik ‘geen tijd’ doel heb, zal ik toch een beslissing moeten nemen op welk tempo ik vertrek etc. anders weet ik al wat er gaat gebeuren en vertrek ik in de massa alsof ik een HM ga lopen en ben ik kapot als ik bij de racecourse aankom met nog 25 km te gaan. Dat gaan we dus even niet doen!

Anyway. Ik ben niet ontevreden hoe het allemaal verloopt. Ik merk na al deze weken grote verschillen met hoe het was en hoe het gaat. Maar er is nog zoveel ruimte voor verbetering, dat is voelbaar, merkbaar maar bovendien leuk. Ik heb geen haast. Zeker niet. Op naar de volgende assignment van dit weekend.

Gegevens:

* totaal 9,5 km
* temp 8 graden – regen
* HR gem niet gemeten

april 143 km – 2013 totaal 682 km