Dagelijks archief: april 21, 2013

21.04.2013 – assignment 31: 10 km – totaal 11 km

**21.04.2013 – assignment 31: 10 km – totaal 11 km**

Vandaag een beetje aparte training gedaan. Eerst lekker 3 km ingelopen met RWR. Dat ging aanvankelijk nog best moeizaam, ik denk door de drie dagen in Aken met alle heuvels en het lange autorijden van gisteren. Het was ook al tamelijk warm, hoewel het in de ochtend nog maar 3 graden was! Maar het zonnetje warmde alles razendsnel op. Uiteindelijk voelde alles wel lekker en soepel aan en kwam ik bij de ijsbaan aan. Daar zou ik me nog even inschrijven voor een 5 km run die zou ik gaan lopen en daarna zou ik dan weer lekker 3 km terug hobbelen, zodat ik netjes aan de 10 km zou komen. Een tempo doel was er niet voor vandaag dus ik zou niet gaan racen natuurlijk. Volgende week nog een MM in het schema en de week daarna de 43 km dus even rustig aan lijkt me niet zo gek.


foto: Leen de Koning

Na het inschrijven moest ik een half uurtje wachten. Op zich is het effect van de warming up dan al redelijk teniet gedaan, maar toch voelde het niet eens gek. Met z’n allen starten en over het bruggetje. Een beetje vreemde plek om te starten maar het ging verbazingwekkend goed eigenlijk zonder geduw of gedoe. De weg daarna was blijkbaar breed genoeg en de lopers vooraan waren razendsnel (32 op de 10 en een dame met 45 op de 10 dus die zijn in een oogwenk vertrokken natuurlijk) dus er was een mooie uitwaaierend parcours. Ik had deze keer de VP aangezet op mijn horloge maar daar moet ik nog even aan wennen. Ik snap de toegevoegde waarde niet zo van het rennende mannetje in beeld ten opzichte van de gemiddelde pace. Zeker niet op de garmin 610 die een betere actual pace aangeeft dan de garmin 910. Ik zag dat het onderste mannetje voorop liep en onderaan zag ik 0.06 staan. Dat zou dus betekenen dat ik voor liep op schema. Eigenlijk niet de bedoeling dus ik liet het tempo wat terugzakken. De eerste kilometer was dus te snel (goh echt?). Maar het voelde prima. Lopen op bekend terrein is best leuk, en ik vond het gewoon een prima oefening om te zien of ik beter zou kunnen doseren als ik precies zou weten waar ik was en hoe ver ik nog moest. Bovendien is 5 km natuurlijk een ommetje waar je nooit mis kunt gaan. Na de splitsing met de 10 km merkte ik dat het toch wel een beetje te hard ging, en besloot ik tot een experiment met RWR om te zien of ik daarmee nog een beetje uit zou komen. En dat lukte prima, want ik bleef met RWR op 5.30 min/km zitten dus dat was allemaal OK. Doel was te lopen onder de 5.30 min/km en uiteindelijk was het volgens mij 5.27 min/km

Niet ontevreden na de drie dagen achter elkaar in Aken en de lange dag van gisteren.

De run was voor het goede doel en dat maakte het extra leuk. Lekker dichtbij, stralend weer en een heerlijke bekende omgeving om zoiets eens te doen. Ik ben benieuwd of ze het volgend jaar weer organiseren want dan ben ik zeker weer van de partij. Overigens denk ik dat ik best wat vaker een 5-je in kan plannen, om te leren doseren en te experimenteren.

HF was goed, en ging gewoon deze keer over de 158 heen. Geen problemen dus deze keer. Zou het aan het inlopen liggen? Dat zou best kunnen, ik heb geen idee maar het is wel iets om uit te proberen eigenlijk. Op naar de volgende training dan maar weer.

Gegevens:

* totaal 11 km – waarvan 5 km run
* temp 15 graden – zonnig

april 127 km – 2013 totaal 666 km