Dagelijks archief: april 5, 2013

05.04.2013 – test Berlin HM – 4 km

**05.04.2013 – test Berlin HM – 4 km**

Er valt niets meer te trainen of te lopen voor de HM van Berlijn aanstaande zondag. Alles is gedaan en nu zal ik moeten kijken hoe het gaat. Grappig, dat dit de tweede HM is, waar ik vertrek met een doel en met gedegen training. De eerste was Edinburgh in mei 2012 en dat ging eigenlijk goed. Leerpunt van vorig jaar is natuurlijk de stommiteit van het veel te snel starten. Het parcours van Edinburgh leent zich dar ook goed voor, omdat de eerste kilometers redelijk aflopend zijn en je dus geneigd bent om veel te snel te starten. Berlijn is helemaal vlak, zonder verrassingen. Vorig jaar liep ik de route als lange duurloop (in aanloop naar Edinburgh) en liep ik vrij gelijkmatig met RWR.

Het parcours ziet er als volgt uit:

Voor een uitgebreide omschrijving met foto’s bij alle letters langs de route zie deze link. Dat rondje hoeven we deze keer dus niet meer te doen, want de route is al bekend nu.

Vanmorgen dus even een testrondje gelopen met de gekozen schoenen en kleding. Ik neem toch (ondanks het weer en de relatief korte route) mijn racevest mee, half gevuld met mijn eigen sportdrank. Ik heb daar net even mee gelopen en ook daarmee lijk ik het tempo te kunnen halen wat ik wil proberen. Lastiger is in te schatten of ik wel of geen jackje aan moet trekken. Ik neig naar ‘nee’ als het zonnetje schijnt. Maar 3 graden zonder zonnetje is misschien toch koud genoeg om mijn peperdure jasje te dragen waar je normaal in kunt transpireren en niet warm in wordt. Dat moet ik dus op de dag zelf beslissen. Vorig jaar liepen we naar buiten en bleek ineens de lucht strakblauw te zijn met zon. Ik heb toen bliksemsnel mijn kleding weer gewisseld en liep uiteindelijk met een korte mouwen shirt en een coolcap! Maar toen was het wel een stuk warmer dan nu! Verder even getest hoe ik het beste de chip op mijn schoen kan bevestigen. Door de veters zit eigenlijk heel vervelend, dus koos ik nu voor 2 plastic straps waarmee ik de chip op de schoen heb vastgemaakt zodat je er niets van voelt. Ik hoop alleen dat ik mijn eigen chip alsnog kan laten invoeren. Anders gaat de leenchip erop en zit in de tas weer een schaartje om dat verdomde ding eraf te knippen. Op die manier is dus alles uitgetest wat ik maar kon proberen vanmorgen. Alleen de Garmin niet. Of die dit jaar het normaal doet, zal ik pas zondag kunnen zien.

Ik ga nu maar mijn spullen bij elkaar zoeken, zodat ik niets vergeet en ineens niet bij me heb. Ik ga de loop afleggen alsof het een training is met bepaalde tussentijden. Of ik dat ga halen, moet ik gaan bekijken maar ik vertrek in ieder geval met een plan.

Gegevens:

* totaal 4 km
* temp 2

april 19 km – 2013 totaal 558 km