Dagelijks archief: april 4, 2013

04.04.2013 – hitland – 7,5 km

**04.04.2013 – hitland – 7,5 km**

Vandaag een rondje met – wederom – fris weer en dat vreemde NO windje. Ik vind het heerlijk loopweer, niet te warm en droog. Hoewel.. droog… Toen ik de deur uitstapte, vielen er van die hele kleine sneeuwvlokjes. Stelde niets voor, maar toch! Ik had gisteren een beetje zitten kijken in mijn gegevens van de afgelopen maanden en vandaag heb ik even op korte stukken gekeken hoe dat tempo eigenlijk voelde. Tempogevoel is nog steeds lastig. Ik ga er voor het gemak wel even van uit dat de Garmin deze keer niet een grote rechte streep laat zien door een storing zoals alle vorige loopjes waar ik mijn vorige exemplaar gebruikte. Niet erg nuttig en ik hoop van harte dat het deze keer wel goed gaat. Ik zou eventueel de 910 mee kunnen nemen, maar de 610 laat zich onderweg net wat makkelijker anders instellen eigenlijk. Nou ja, dat is het enige dat ik nog niet besloten heb tot nu toe. Schoenen worden de Minimusjes. Kleding is afhankelijk van de temperatuur, maar ik ga uit van koud en zonnig, dus dat zal voor deze loop betekenen een thermoshirt en een korte mouwen shirt eroverheen en geen jackje want dat is veel te warm. Starten met handschoenen en buff en toch de rugzak om, zodat ik alles snel kan wegstoppen. Ook half gevuld met wat te drinken, ook al zal ik dat misschien niet gebruiken. Halfvol is in ieder geval zeer zeker genoeg en weegt niet al te veel.

Als ik nu maar kan voorkomen dat ik in de knoei kom met die hartslag, gaat alles goed komen denk ik. De afstand is natuurlijk geen enkel probleem, langste duurloop nu 37 km met aardig wat 30-ers in de voorbereiding en 2 weken geleden de 14×800, optellend tot 19,6 km. En zo moet ik er ook vooral ‘in’ gaan. Goed doseren, niet te snel starten maar ook niet zo langzaam dat ik het niet meer ‘goed’ kan maken.

Want inderdaad: ik zou willen proberen deze HM dan eens een beetje op meer tempo te lopen, zoals ik voor Edinburgh getraind had vorig jaar. Ik deed Berlijn als eens als rustige DL in de aanloop naar Edinburgh, dus ik ken de route, er zitten nergens verrassingen in en het is totaal vlak. De eerste marathon straks eind mei, zal ik rustig aan doen natuurlijk, maar deze keer….. Dat is in ieder geval het plan. Ik maak een ‘echt’ plan op basis van de input van mijn coach en dat probeer ik te lopen. Lukt het niet, dan krijg ik weer feedback uit de gegevens en kan ik kijken wat ik niet goed deed en hoe het anders kan. Dat zal dan wel even op zich moeten laten wachten, want tot de loop eind mei, staat er niets meer op het programma aan runs. Maar dat is niet erg. Ik heb geen haast. Als ik zie hoe ik toch vooruit ben gegaan, en hoeveel hoger mijn basis tempo is geworden, dan ben ik eigenlijk heel verrast. Het enige probleem is en blijft die ritmestoornis, die ik alleen kan voorkomen als ik er onder blijf, of er ‘snel’ overheen ga zodat het niet optreedt. Heel vervelend maar wel ‘omheen’ te werken inmiddels.

Gegevens:

* totaal 7,5 km
* temp 2

april 16 km – 2013 totaal 555 km