Runpower

Maart 2016
ZMDWDVZ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Reviews, health & foodArchief (alle berichten)

Archief (per maand)

Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016
December 2015
November 2015
Oktober 2015
September 2015
Augustus 2015
Juli 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
Maart 2015
Februari 2015
Januari 2015
December 2014
November 2014
Oktober 2014
September 2014
Augustus 2014
Juli 2014
Juni 2014
Mei 2014
April 2014
Maart 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:

Fotoalbum:Twitter:Het weer:Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoekenwaar liep ik?runs 2011
[vorig bericht: "11.03.2016 - seahouses - 15 km"] [Terug naar de start pagina] [volgend bericht: "13.03.2016 - hepburn/lilburn - 22 km"]

12 Maart 2016 Bericht: "12.03.2016 - chillingham - 13 km"

12.03.2016 - chillingham - 13 km

Vandaag zit ik een beetje te kijken op de kaart waar ik zal gaan lopen. Eigenlijk vond ik dat rondje bij Preston afgelopen week wel leuk en nieuwe dingen ontdekken is altijd leuk. Woef gaat vandaag even niet mee want het wordt mooi weer en dan kunnen we een wat langer stukje lopen. Rustdagje tussendoor is dus wel goed. Ik maak een route van Chillingham naar Chatton over de weg en deels onverhard. Ik ga eerst dronen bij Chillingham en daarna op weg. Althans dat is het plan! Ik laat woef nog een keer uit en ga op pad. Ze staat zo zielig voor het raam te turen dat ik er echt moeite mee heb. Maar ik ben flink en doe net alsof ik haar niet zie en rij weg.

Ik parkeer de auto bij het kerkje in Chillingham. Het kasteel zou nog gesloten zijn en vanaf het kerkje zou ik via grote hoogte ook een blikje kunnen werpen op het kasteel als ik de kaart goed begrijp tenminste. Ik loop naar de achterkant van het kerkje en en maak een plaatje van het kerkje. De drone gaat hoger en hoger vanwege alle bomen en verdomd: daar is ineens het kasteel met de tuinen in beeld.

klik voor grootde video:Ik laat de drone maar eenmaal vliegen en maak me daarna klaar voor de run. Ik wil starten met het stukje waar ik niet zeker van ben qua toegankelijkheid en ga gauw op weg. Het is warm maar geen blauwe lucht. Ik trek meteen mijn jasje uit want er staat ook geen wind dus mijn dikke shirt is eigenlijk al te warm.

Ik maak nog even een foto van St Peters church en van het mansion house aan de overkant en ga op pad richting het castle.

klik voor grootIk zie ineens dat ik wel degelijk richting het castle kan lopen, dus dat doe ik eerst, zoals ik aanvankelijk ook getekend had.

klik voor grootAls ik even de voorkant van het kasteel bekeken heb ga ik gauw verder. Ik neem een lusje door een bos met enorm veel sneeuwklokjes en loop daarna de fraaie poort alweer uit, richting de weg.

klik voor grootNiet veel later loop ik langs het beeld dat ik vanuit de verte zag toen ik voor het kasteel stond. Ik maak een kiekje ervan en je kunt nog net een stukje van het castle zien in de verte.

klik voor grootEven verderop zie ik weer iets leuks

klik voor grootMaar dan begint het serieuzere loopje en ik loop weer langs de kerk waar mijn auto staat en ga richting het pad dat ik heb uitgezocht. Maar helaas.... dat blijkt helemaal geen pad te zijn waar ik mag komen en nadat ik aanvankelijk toch doorloop, vraag ik uiteindelijk aan een dame in een soort buggy waar ik eigenlijk wel mag komen en heen moet. Ze wijst me terug naar het begin van de route en zegt me het bospad te nemen dat wordt aangeduid met forest walk. Daarna zal ik op de weg komen die ik bedoelde. Ik betwijfel het, maar ik ga gewoon op pad. Ik kom altijd ergens weer uit en dan zie ik het wel.

klik voor grootMeteen begint de route eigenlijk daarna te klimmen om vervolgens niet meer op te houden totdat ik op 305 mtr ben. Dat is helemaal niet hoog, maar ik vind het een forse klim en als je eigenlijk op weg bent voor een wegrondje, dan is dit niet helemaal de planning. Ik ben blij dat ik mijn satelliet bij me heb (en aan heb staan) en dat ik gewoon water bij me heb. Dit zou wel eens wat langer kunnen duren dan gepland...

Hoewel het allemaal niet meevalt, is het uitzicht - ondanks het weer - wel erg mooi hoewel dat totaal niet overkomt op de foto's. De heuvels rondom, de fraaie witte koeien (een bijzonder soort weet ik nu) en de met sneeuw bedekte toppen zijn allemaal prachtig. Het enige nadeel is eigenlijk dat de vergezichten steeds 'achter' me liggen. Ik moet dus stoppen en me omdraaien om even te genieten van het uitzicht.

klik voor grootMaar ik doe mijn best en loop door hoewel ik bijna zeker weet, dat ik dus niet zal uitkomen op de weg richting Chatton. Dat maakt de route wel een beetje onzeker maar ik loop rustig door en zie wel waar ik ga uitkomen straks. Desnoods loop ik de hele route weer terug. Kan ik in ieder geval lekker afdalen!

klik voor grootMaar dan ineens kom ik op een splitsing waar ik ook een routebord zie staan. Dat is boffen want samen met mijn eigen kaart, kan ik nu even een plan maken wat ik ga lopen. Ik kan inderdaad met een soort lusje teruglopen, maar ik kan ook rechtsaf en dan een lus zuidwaarts maken zodat ik een rondje loop. Ik tuur op mijn kaart en lees het hoogteprofiel. Ros castle settlement zal het hoogste punt zijn op ruim 300 mtr.... ik ben nu pas op 200 mtr dus dat betekent nog wel even een klimmetje. Ik besluit het toch te doen. Ik ga vast schelden maar achteraf is het altijd leuk. Geen idee hoe lang het allemaal is maar dat zie ik dan straks wel. Het lijkt allemaal niet echt ver.

klik voor grootHet pad is redelijk goed begaanbaar op wat modder stukken na en het loopt allemaal wel aardig. Ik ben blij dat ik niet mijn wegschoenen heb aangedaan want dat was echt niet fijn geweest. Deze hybride schoentjes hebben tenminste een beetje grip op die rommel. Hoewel ik denk dat ik de goede richting op loop, ben ik erg blij dat ik uiteindelijk ineens een bordje zie staan met 'forest walk'.

klik voor grootIk loop door en dan ineens wijst de pijl ergens naar rechts voor een muur. Is dat echt een pad? Rare jongens die engelsen. Ik kom zelfs een wandelaar tegen en ik vraag waar hij gestart is. Hij mompelt iets over een parkeerplaats en als ik vraag of er iets te zien is van Ros castle zegt hij dat er alleen een bord met informatie staat. Ik loop weer door en baal een beetje van het rare pad dat nu volgt.

klik voor grootMaar dan ineens ben ik uit het bos en loop ik op een pad met prachtig uitzicht. Wat jammer dat het niet helderder is voor de fotos. Ik kan toch vrij ver kijken. Maar de weg loopt nog altijd naar boven en ik ben benieuwd naar Ros Castle settlement. Volgens mij is dat bovenop dat hompje dat ik voor me zie liggen als ik zo eens op de kaart tuur.

klik voor grootMaar het pad gaat niet naar het topje maar slingert er rechts omheen. Het is wel erg mooi maar waar is dat Ros castle nou? Inmiddels weet ik dat je er alleen via de andere kant kunt komen en dat het een soort platform is waarvandaan je 6 kastelen kunt zien liggen in de wijde omtrek (Bamburgh, Dunstanburgh, Warkworth, Alnwick, Chillingham & Lindisfarne). Dat heb ik dus nu uiteindelijk niet gezien want ineens gaat de weg steil naar beneden. Jakkie wat een eng pad, ik ben toch geen geit..... Maar ook dat gaat natuurlijk allemaal goed maar ik ben niet echt een held als het zo raar steil loopt en hier wandel ik dus ook gewoon even. Modder, rollende stenen en steil naar beneden.... nope not for me. Maar mooi is het wel.

klik voor groot

Dan zie ik weer een routekaart langs het pad en ik kijk erop. Squirel dinges, plantation nog iets en nog een andere plantation en dan ben ik weer bij het castle. Maar ik lijk ineens richting een weg te lopen dus dat is fout. Ik kijk nog eens op mijn eigen kaart en ga een stukje terug. Verdomd zeg er zit ineens een pijltje op een boom in plaats van de grote pijlen in de grond....

klik voor grootAanvankelijk neem ik die route maar ik besluit toch richting de weg te lopen. Ik wil nu eigenlijk wel even een stukje opschieten en het laatste stukje is vast ook mooi over die rustige weg. Ik loop dus richting het hek en loop de weg op. Daarna ben ik ineens bij de parkeerplaats die de goede man noemde. Hepburn woods heet het dus en daar kan ik ook nog lopen. Volgende keer misschien met woefje want daar mag ze wel in. Dit hele stuk bos was verboden voor honden dus dat komt goed uit.

Ik heb best een goede keuze gemaakt, want er is nog wat te zien ook onderweg! Old bastle house.

klik voor grootDaarna gaat het vlug. Ik loop via Hepburn weer naar Chillingham. Als ik bij de drukke weg uitkom, neem ik even nog een detour via een onverhard stuk zodat ik de drukke weg kan vermijden en zo loop ik weer richting de statige oprijlaan van het castle. Nog een laatste keer langs het castle en dan sta ik weer bij de auto. Geen 10 km wegrondje maar 13 km lastige route maar wel bijzonder. Chatton helemaal niet gezien omdat ik zuidwaarts liep en niet noordwaarts vanaf het castle. Ook goed. Zie je wel? Achteraf is het altijd leuk.

Omdat dit langer duurde dan gepland, ga ik gauw naar huis zonder de drone nog een keer te laten vliegen. Wafje zit maar alleen en wil ook naar buiten. Op naar de volgende run dan maar weer.

Overigens reed ik op de terugweg het stuk dat ik had willen lopen.... niks an en echt saai. Dit was veel leuker en echt bijzonder. Ik had het alleen niet gezien/gevonden op de kaart!gegevens:

* 13 km
* 13 gradenmaart 150 km - 2016 totaal 928 km

Replies: 1 reactie

mooi zeg!

Gepost door kees op 13/03/2016 10:15 AM