Runpower

Februari 2012
ZMDWDVZ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   


Reviews, health & foodArchief (alle berichten)

Archief (per maand)

December 2014
November 2014
Oktober 2014
September 2014
Augustus 2014
Juli 2014
Juni 2014
Mei 2014
April 2014
Maart 2014
Februari 2014
Januari 2014
December 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
Augustus 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mei 2013
April 2013
Maart 2013
Februari 2013
Januari 2013
December 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
Augustus 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mei 2012
April 2012
Maart 2012
Februari 2012
Januari 2012
December 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
Augustus 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mei 2011
April 2011
Maart 2011
Februari 2011
Januari 2011
December 2010
November 2010
Oktober 2010


Reviews gadgets & gear:

Fotoalbum:Twitter:Het weer:Food/Health: Afstanden meten: Loopmuziek: GPS/Garmin: Logs & Info: Evenementen:

wie ben ik?


Temperatuur:

Click for Rotterdam, Netherlands Forecast


Zoekenwaar liep ik?runs 2011
[vorig bericht: "19.02.2012 - glororum/bamburgh/shoreston/glororum"] [Terug naar de start pagina] [volgend bericht: "22.02.2012 - glororum circular"]

21 Februari 2012 Bericht: "21.02.2012 - Holy Island"

21.02.2012 - Holy Island

Vandaag op de valreep een rondje Holy Island gedaan. Vanmorgen dus meteen vanuit mijn bedje mijn renkleding aan, hond opgepakt en ingeladen en op weg gegaan naar het eiland. Ik was toch een beetje schijterig, want ik zou maar tot 12 uur hebben om weer van het eiland af te komen. Dat is natuurlijk ruim voldoende voor tientallen kilometers normaal, maar als je ook wat foto's wilt maken en eigenlijk gewoon een rondje voor het 'genieten' wilt doen waarbij ik ook de weg nog eens niet precies weet, is het best even oppassen want de tijd vliegt (when you are having fun).

Mijn 610 gaf dus keurig in een van de venstertjes de 'elapsed time' aan, zodat ik in één oogopslag zou kunnen zien hoe laat het was. Verder had ik dus geen route gemaakt, maar had ik wel de startplaats opgeslagen bij vertrek zodat ik makkelijk weer terug zou kunnen keren, maar had ik bovendien al een paar dagen geleden twee belangrijke punten die ik zeker zou herkennen opgeslagen aan de hand van de coordinaten. Een punt vlak bij een pad dat rechtstreeks naar de parkeerplaats terug zou voeren vanuit de duinen (de vorige keer was ik immers de weg kwijt geraakt in de duinen omdat alles op elkaar lijkt daar) en een punt vanaf het strand de duinen in. Ik zou dus wel enig houvast hebben onderweg en zou ook kunnen kijken hoe ver ik ongeveer van die punten was.

Zo gezegd zo gedaan en al snel reed ik de causeway op richting Holy Island. Dat blijft toch wel heel apart zo met die weg die totaal onder water loopt.

klik voor grootDaarna geparkeerd in het dorp en vanaf daar even warm gewandeld en wat foto's gemaakt. Het stomme is dat ik nog nooit richting de priory ben gelopen (ook deze keer niet) maar het ziet er toch behoorlijk interessant uit. Het Lindisfarne Castle is al vanuit de verte te zien.

klik voor groot
Toen ik naar de priory stond te kijken, zag ik ineens een velduil op zijn gemakje rondvliegen over het veldje voor de ruines. Dat is toch wel ontzettend gaaf. Ik had bij een eerdere loop al eens een velduil door de scoop van vogelaars bekeken, eergisteren vloog er eentje achter de cottage en nu dus eentje op het eiland. Ik vind dat soort dingen altijd een kadootje rijdens een run.

Het was op zich mooi weer maar omdat het nog een beetje vroeg was, en de zon nog niet echt doorgekomen was, lijkt het een beetje somber op de foto’s. Als je goed kijkt, zie je op onderstaande foto links Bamburgh castle in de verte liggen! Dat is leuk, want vanaf Bamburgh kan je soms bij helder weer Lindisfarne Castle zien en nu dus omgekeerd.

klik voor grootklik voor groot
Het blijft een bijzonder plekje zo bij dat kasteel. Er is eigenlijk verder niets. De zee ligt er naast en verder duinen en weilanden met schapen.

Nadat ik wat had rondgelummeld rond het kasteel en wat foto's had gemaakt ben ik weer verder gedieseld. Ik zag al snel op mijn horloge dat het foto's maken en genieten aardig wat tijd had gekost. Gelukkig was het weiland deze keer goed beloopbaar ook al moet je goed blijven opletten waar je loopt zodat je niet valt of je enkels verzwikt. Tevens moest ik opletten dat ik niet een pad koos met akelige stenen of steentjes voor de voetjes van Ztje. Maar so far so good en het kasteel kwam al steeds verder achter ons te liggen.

klik voor groot
Deze keer kon ik verder lopen dan de vorige keer en kwam ik ook tot dat rare witte ding waarvan ik nog moet opzoeken wat het is. Ik moest daarvoor wel over een hekje stappen, maar tot mijn verrassing kon ik Ztje eronderdoor laten kruipen en hoefde ik haar er niet overheen te tillen.

klik voor groot
Ik kwam daarna op een redelijk normaal pad met een plattegrond waar ik even op keek om te zien waar ik ongeveer was.

klik voor grootIk besloot eerst even naar dat witte geval te lopen en genoot van het uitzicht. Linksaf was de zee alweer met een stukje strand

klik voor grootIk heb daarna even lekker door de duinen gehobbeld waarbij het scherpe gras wel aardig door mijn dunne broek prikte maar ik liep stug door. Deze keer was zowel de ondergrond lekker droog als het gras, dus het was wat dat betreft echt genieten. Ik vond het heerlijk. Wat een verschil met vorig jaar toen de run een soort wereldreis leek en ik verdwaalde in de zeiknatte duinen zonder begaanpare paden. Overigens leek ook deze keer werkelijk alles op elkaar en was ik blij met mijn opgeslagen punten, want ik zou zonder de waypoints vast niet zo rustig gelopen hebben.

Op een gegeven moment zag ik het dorpje liggen aan het einde van de duinen en ook dook het kasteel weer op. Echt fraai zo als doorkijkje vanaf de duinen. Ook zag ik het strandje ineens van dichterbij toen ik een afslagje nam. Omdat het maar een heel klein stukje strand was, ben ik er verder niet opgegaan.

klik voor grootHele stukken waren lekker om te lopen, vlak en niet al te hobbelig.

klik voor grootUiteindelijk ben ik nog even richting het strand gelopen waar ik eerder had gewandeld en vorig jaar ook overheen was gelopen, maar ik wist al dat ik te weinig tijd had om dar een echte lus overheen te maken. Dat was wel jammer, maar de tijd liep nu eenmaal door. Wel nog gauw op een hoog punt een uitzichtspanorama gemaakt

klik voor grootDaarna weer het punt ingegeven op het horloge waar ik vandaan terug zou kunnen lopen en weer door de duinen verder gedieseld.

klik voor grootUiteindelijk kwam ik weer op de straight lonnen uit waar ik rechtsdoor het dorp in zou lopen. Daar kon ik vorig jaar niet eens overheen en moest ik door de struiken vanwege de modder. Nu was het prima te doen allemaal

klik voor grootHet kasteel blijft mooi, vanuit verschillende hoeken. Toen ik bijna bij het dorp kwam, zag ik op mijn klokje dat ik nog wel even af kon slaan, en dus sloeg ik nog even af richting het water en zag het kasteel dus weer vanuit een andere hoek.

klik voor grootOmdat ik aan het einde door de weilanden kon lopen, sloeg ik af om daar lekker overheen terug te lopen en kwam ik ineens uit bij een tuintje dat ik nog nooit eerder gezien had. Er was iemand aan het werk en ze legde me uit dat het een ommuurde tuin was van een of andere bekende tuinierster. Zal het nog eens opzoeken maar ik denk dat het in de zomer ontzettend mooi zal zijn. Nu zag het er natuurlijk uit als een wintertuin. Ik was helemaal verrast want ik wist het niet. Zo kom je nog eens wat tegen!

klik voor grootNa 11 km kwam er dus - veel te vroeg - een einde aan mijn rondje over het eiland. Natuurlijk is dit een soort sight-seeing rondje en gaat het totaal niet om de snelheid, maar daar heb ik de afgelopen rondjes al aan gewerkt en dat lijkt allemaal wel goed te gaan.

Ik heb genoten, het was lekker weer en het blijft een bijzonder plekje. Jammer dat ik deze keer niet de hele dag de tijd had om het eiland weer af te komen, want ik was graag nog even verder gelopen richting strand. Maar ja..... vanavond om 18 uur had ik er anders pas weer afgekund en dat was wel erg lang om te blijven. Volgend jaar dus op een andere dag weer gaan lopen hier. Zo blijft er altijd wel wat te wensen en dat is ook leuk.

Gegevens:

* totaal 11,5 km
* temp 12 gradenrondje in google earth openen

februari 139 km - 2012 totaal 339 km

Replies: 1 reactie

Hoi max, wat een geweldig mooie foto's weer!! En je blijft lekker rennen lees ik wel. Groetjes

Gepost door lauwe op 22/02/2012 08:14 PM