17.01.2011 – seahouses rond de cottage

17.01.2011 – seahouses rond de cottage

Vandaag werd het ineens weer stralend weer alsof het zomer was. Vanmorgen eerst een uurtje rijles gehad en toen was het nog niet echt mooi weer. Wel helder en weinig wind en een aangename temperatuur. Op de foto niet echt te zien met dat tegenlicht, maar het was wel zo. Na het rijden lekker een uurtje naar het strand geweest met de hond en die genoot met volle teugen. Daarna heerlijk gegeten en helaas toch ook weer een bak ijs verorberd. Misschien heb ik wel wormen. Ben een echte holle bolle gijs momenteel.

Toen het zulk mooi weer bleef, kon ik het toch niet laten om dan maar een klein rondje rond de cottage te doen. Hetzelfde rondje als gisteren maar dan zonder het kleine stukje door te lopen richting shoreston waardoor de afstand nu bleef steken op een lousy 6,8 km. Maar voor even eruit toch wel heel lekker en zief moet toch ook uit. Toen ik het huisje uitliep eerst even naar links gekeken naar het kasteel in het late namiddagzonnetje.

klik voor groot

Daarna deed zief meteen al een grote plas op het gras. Geef haar eens ongelijk, dat is dan maar vast gedaan. Daarna even omgekeken hoe de boerderij er eigenlijk uitzag met lekker weer. Achter deze boerderij ligt mijn cottage.

klik voor groot

Daarna lekker op gang gekomen en gestart met de run. De grote plas die me gisteren nog door het gras liet lopen, bleek nu al helemaal opgedroogd. Eindelijk lijkt de grond het regenwater aan te kunnen van de afgelopen tijd. De grond was natuurlijk ook kei en keihard van alle ijs en nu pas kan alles langzaam gaan wegzakken. Overal waar je nu kijkt, liggen plassen op de weilanden.

Al snel was ik bij het punt om rechtsaf te slaan, bergje op en dan richting uitzicht op kasteel. Daar ben ik niet gestopt, want het was niet spectaculair omdat het zonnetje al een beetje aan het verdwijnen was. Maar toen ik rechtsaf richting de zee wilde slaan, bleek het toch wel erg mooi met die avond zon en ben ik dus toch even gestopt voor een snel kiekje. Dat is toch echter dan naderhand met de auto. Links zie ik tijdens de run het kasteel, en als ik eenmaal de hoek omsla, loop ik richting de zee met de Farne Islands en de vuurtorens. Dat is heel apart en zeker met dit prachtige heldere weer, is het erg mooi.

klik voor groot

klik voor groot

Ben benieuwd of ik me morgen kan bedwingen om niet weer een rustig rondje te rennen. Het weer ziet er voor de hele week stralend uit, dus wie weet!

Gegevens:

* totale afstand 6,8 km
* temp 6 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

januari 107 km – 2011 totaal 107 km

Een gedachte over “17.01.2011 – seahouses rond de cottage

Reacties plaatsen niet mogelijk.