12.01.2011 – high newton beach

12.01.2011 – high newton beach

Vandaag weer een ander rondje geprobeerd. Van te voren gekeken op Google Earth en afstandsmeten waar ik zou kunnen lopen en hoe ver het zou zijn. Het zou een rondje kunnen zijn vanaf een parkeerplaats bij High Newton, daar het strand op, naar links richting Beadnell, en weer terug. Vanaf de parkeerplaats dan door de duinen over een pad richting Low Newton, en vanaf daar weer terug naar de parkeerplaats. Ongeveer 10 km zou het zijn volgens de website.

Na aankomst al snel de weg gevonden richting het strand. Dat zag er goed uit, geen kip te bekennen en meters strand totdat de zee begon. Prachtig. Het weer was goed, weinig wind en een flauw zonnetje en een temperatuur van rond de 7 graden.

klik voor groot

klik voor groot

Het strand voelde lekker aan en was vrij stevig als ondergrond. Beter dan het strand van Bamburgh overigens. De trailschoenen zijn al lekker ingelopen en lijken prima te lopen. Al gauw kwam ik bij het punt waar in de zomer bijzondere Little terns te vinden zijn. Er staat een huisje van wachten aan het strand en normaal is alles afgezet. Ik was me niet echt bewust dat ik daar uit zou komen. Klein probleempje: er loopt een stroom vanuit het land de zee in en daar kan je – zelfs met laag water – niet met renschoenen doorheen. In de zomer lopen we daar doorheen met laarzen en ook met buitenschoenen kan je er gewoon doorheen. Maar nu dus niet. Hondje vond het prachtig en liep meteen door het water heen….Duidelijk dat je daar niet doorheen kunt.

klik voor groot

Ik moest dus even afbuigen richting de duinen en over de brug lopen die daarvoor gemaakt is. Geen probleem alleen een beetje om.

Uiteindelijk kwam ik bij Beadnell uit.

klik voor groot

Dat was op zich wel grappig want de zee is daar heel anders, wel een normaal strand maar met een soort gaten en allerlei stroompjes vanuit het land. Daar kan je soms ook niet makkelijk doorheen, hoewel ik nu gewoon mijn schoenen eens heb uitgeprobeerd en mijn voeten bleven droog na het doorwaden van het kleine stroompje van de foto

Daarna omgekeerd, weer over de brug bij het vogelhuisje en richting parkeerplaats. Daar aangekomen zaten de eerste 7,5 km er alweer op en omdat het zulk lekker weer was, wilde ik het vervolg rondje van het schema ook wel doen. Dat betekende eerst door of liever gezegd over een hekje. Hondje kon er gelukkig net onderdoor kruipen.

klik voor groot

Alleen werd het al rap een enorme vieze modderboel zonder pad. Op bovenstaande foto staat de hond zielig in de modder. Ze stond helaas net op om naar me toe te lopen toen ik afdrukte, dus er ontbreekt een voetje. Maar ik maak tijdens hardlopen alleen snel kiekjes op plekken waar ik toch even stil moet staan vanwege een helling, water of iets anders dus jammer dan. Vond het wel grapppig, die kop en dan die vieze meuk waar we doorheen moesten. Gelukkig was er water in de buurt!

Daarna kon ik door een hekje en kwam ik op gras uit waar het wel mooi lopen was. Het lag boven de kliffen, de zee onder me. Mooi!

klik voor groot

Hondje op het gras even poseren en lekker doorlopen. Dat stukje langs de zee ging prima, alleen wist ik al dat de terugweg weer over die vieze modderbende zou voeren. Jammer maar helaas, ik moest toch terug naar de auto. Links op de foto hondje nog lekker op het schone gras, rechts voor een hekje met weer vieze modder en plassen.

klik voor groot

Na terugkeer nog even lekker naar het strand teruggegaan om mijn schoenen schoon te maken en de hond. Even lekker op een vlak stukje rennen is ook wel lekker na het hobbelige gebeuren door het gras en de modderpoelen. Op de valreep van de run nog even een kiekje van ons samen gemaakt voor de zee. Toch leuk.

En zo kwam er weer een einde aan de 5e run hier in en rond Seahouses.

Gegevens:

* totale afstand 12,45 km
* temp 7 C
* gem BPM 140

rondje in google earth openen

januari 77 km – 2011 totaal 77 km
trailshoes 31 km