nieuwe schoenen

nieuwe schoenen

Begin december nam ik de nieuwe Asics Gel Kayano 15 in gebruik die ik op Ebay nog had kunnen kopen in april, toen het paar dat ik in maart 2009 aanschafte lekker bleek te zitten. Mijn Saucony paar van februari bleek geen succes omdat ik daar (misschien) trombose van kreeg. In ieder geval droeg het bij. Er zat iets hards aan de linkerkant van de schoen aan de buitenzijde en dat heeft waarschijnlijk steeds tegen die vaten zitten drukken. Hoe het ook zij, de Saucony weer terug en de Asics erin. Omdat die schoenen goed bleken, heb ik snel een tweede paar op voorraad gekocht tegen een lagere prijs.

Maar nu mijn ‘voorraad’ schoenen op is, en de schoenen hier in de UK veel goedkoper zijn, toch maar de stoute schoenen aangetrokken om te kijken naar een nieuw paar voor de voorraad. Met mijn andere paar heb ik dus een maand of 8 gedaan.

Eerst gezocht naar de Kayano 15 maar die is nergens meer te krijgen. Er is al een 16 en zelfs een 17 is uitgebracht al, hoewel niet overal even goed verkrijgbaar. Eerst eens de 16 aangetrokken en die zaten als een soort slof, niet echt lekker (vond ik).

De 17 had ik ook al aangehad en leek lekkerder te zitten. Gisteren met de oude 15 en mijn eigen rensokken nog een keer alles gaan passen en inderdaad zat de 16 voor geen meter en leek de 17 goed te zitten. Ik ben weliswaar enkele keren door de winkel gerend tussen alle rekken door maar je kunt het pas echt voelen als je er langer op rent natuurlijk.

Eerst overigens nog even gekeken naar de Gel 2160 want die zouden ook goed zitten. Ik vond ze minder lekker dat de Kayano. Toen zag ik ineens dat ze ook de Trailschoenen hadden van de 2160 en later zag ik ook nog andere Goretex trailschoenen en kwam ik uit op de Trabuco 13 G-TX. Ja, het is een hele wetenschap want de ene heeft een diepere hiel, meer of minder gel, wel of niet voor overpronatie etc etc. Maar gek genoeg zat de Trabuco heerlijk. Ik kan me vergissen, want ik ken het model niet maar het leek super lekker te zitten met veel gel in de hak waardoor je bijna zonder stampen kunt rennen. Ik ben dus erg benieuwd. Uiteindelijk ben ik dus met twee paar schoenen de winkel uitgegaan (kosten bijna gelijk aan een paar in Nederland). Ik ga straks richting strand met de nieuwe trail schoenen. Kijken of ik droge voeten kan houden door de plassen en door het water. Want de trailschoenen gaan dus nu naast de Kayano 15 gebruikt worden bij regen en door bos. Niets is viezer dan met renschoenen door de regen te lopen zodat je natte sokken krijgt, dus ik ben erg benieuwd.