04.01.2011 – seahouses

04.01.2011 – seahouses

Mijn eerste rondje aan de oostkust van de UK in Seahouses. Ik liep hier al een keer een week in maart 2010. Nu doe ik een minuut per kilometer korter over dit traject. Het is maar een klein rondje over de weg door de weilanden. Redelijk saai omdat de heggen vrij hoog zijn en er verder weinig te zien is. Als je de hoek omslaat en naar boven loopt richting Bamburgh, zie je wel het kasteel liggen en dat is op zich fraai maar heb ik nu al enkele keren gezien, dus dat plezier is er een beetje af. Het was ook onderweg enorm nat en ik kon ergens niet doorlopen maar moest door de modder. Op die manier raakte ik dus ineens mijn 10 km per uur tempo kwijt maar het is toch niet gek. Er stond onwijs veel wind en het liep niet heel erg lekker.

toegevoegd omdat ik nieuwsgierig was waarom het nou eigenlijk niet lekker ging, heb ik eens kritisch gekeken naar het weer. in schotland was de luchtvochtigheid op alle routes rond de 65%. De wind varieerde rond de 2 km per uur (niets dus). Hier in Seahouses was de wind vandaag rond de 15 km per uur (veel meer dus) maar de luchtvochtigheid rond de 85%. Dat is dus veel hoger en minder aangenaam voor mensen zoals ik met een longprobleem. Nu snap ik ook goed dat ik in Schotland dus kon lopen zonder grenzen (voor mijn gevoel dan). Wat een verschil in klimaat!

Overigens vandaag ook op pad geweest voor schoenen. Ik heb hier in schotland mijn nieuwe schoenen in gebruik genomen en zo staan de eerste 140 km er alweer op. Na maximaal 1.500 km zitten de kilometers er weer op en schoenen zijn achterlijk duur in Nederland. Hier betaal je 80 pond voor schoenen die in Nederland 160 (net in de aanbieding voor 120 gevonden) kosten. Dat is dus nogal een verschil. Alleen loop ik nu op Kayano 15 en is inmiddels de 16 en 17 uit die erg verschillen met de 15. Ik weet niet zeker of ik niet gewoon nog ergens een 15 moet zoeken…. Want ik weet nu dat de Saucony die ik in maart 2010 had gekocht een probleem vormde met mijn rare vaten en de nieuwere Kayano’s lijken ook hoger aan de achterkant en de zijkant. Moet dus nog even nadenken wat nu wijsheid is. Ik was nu in ieder geval erg blij dat ik de nieuwe Asics Kayano 15 al in de kast had staan.

Nu een nieuw rondje zoeken, want dit wordt erg saai op deze manier!

Gegevens:

* totale afstand 7,2 km
* temp 6 C
* gem BPM 130

rondje in google earth openen

januari 37 km – 2011 totaal 37 km

Een gedachte over “04.01.2011 – seahouses

  1. mad

    wat een verschillen in weersgesteldheid! dat moet je zeker goed merken … voortaan maar Schotland?

Reacties plaatsen niet mogelijk.