28.04.2014 – rottemeren roeibaan – 10,5 km

**28.04.2014 – rottemeren roeibaan – 10,5 km**

Vandaag weer een lekker rondje rond de roeibaan in de polder. Ik zag een lepelaar en dat was natuurlijk het kadootje van de run vandaag. Verder een enorme troep ganzen en hun pulletjes. Ze zaten allemaal op de kant toen we aan kwamen lopen en scharrelden snel het water in toen we dichterbij kwamen. De pulletjes waren van alle leeftijden, van kleine donsballetjes tot halfwas gansjes al. Echt genieten. Verder bergeenden, kuifeendjes, nijlganzen, canadese ganzen en nog veel meer. Tot mijn verrassing was er iemand aan het trainen met zwemmen. Het is natuurlijk ook prachtig open water om in te zwemmen en met een wetsuit helemaal ideaal denk ik. Kortom, er was weer van alles te zien onderweg om van te genieten. Het was tamelijk warm en zeker met de rugzak op. Die had ik alleen op om mee te trainen, er zat wat loos gewicht in en verder niks. Maar het voelde warm en ik merkte aan het einde aan de HF dat de warmte ook echt effect had. Maar ik was dik tevreden, want ik bleef keurig in de MAF zone en dat voelde prima. Ik deed steeds een kilometer met 1 minuut pauze, maar vooral om te kijken wat er HF nu precies deed als herstel en snelheid qua oplopen. Allemaal informatie die ik in het logboek bijhoud zodat ik er later weer iets aan heb als weer een stapje verder ben. Na de 43 km van eergisteren wilde ik het uberhaupt al redelijk rustig aan doen.

Na de run krijgt woef lekker water en eten, want we waren al na haar ‘diner time’ weer bij de auto. Maar ze is dan heel makkelijk maar lust best een hapje. Op naar de volgende run, ik ben dik tevreden want ik merk dus echt helemaal niets van de 43 km training en alles voelt prima. De laps vandaag waren redelijk vlak zonder verval of cardiac drift.

klik voor groot

Gegevens:

* 10,5 km
* 17 graden

april 233 km – 2014 totaal 976 km