10.04.2014 – hitland – 9 km

**10.04.2014 – hitland – 9 km**

Vandaag wederom wat tempotraining gedaan maar ook weer kort net zoals eergisteren. Ik wil even wat experimenteren en uitzoeken. Het was heerlijk weer en er waren veel vogels te zien en te horen. Eerst maar even een kilometertje warm lopen en dat ging prima. Daarna even 200-tjes gedaan in 51 sec maar het voelde niet goed. Overigens liep ik voor het eerst sinds maanden weer eens op de Pure Flow en dat is op de korte afstand toch een erg fijn schoentje. Ik moest alleen wel even goed kijken, want ik heb blauwe (nieuwer) en witte en gezien de slijtage neem ik aan dat ik in mei 2013 ben overgestapt op het witte model dat ik toen in de UK had laten komen. Dat model is namelijk net wat anders gesneden dan het blauwe model en zit lekkerder. Prima schoentje en net wat lichter dan de Hoka. Na de 200-tjes kwam ik iemand tegen die vogeltjes aan het zoeken was en raakten we aan de praat. Ruim 6 minuten stonden we over vogels te kletsen maar…. aan het einde zag ik ineens vrij dichtbij een Blauwborstje zitten, fraai met zijn geweldige staart waaierend. Dat was dus echt een kadootje. Daarna moesten we toch weer eens verder en begon ik met een 400-tje die ik in 1’51″ deed (4.45 min/km). Dat voelde ook allemaal prima.

Daarna nog 4×1000 gedaan en dat ging makkelijk allemaal.

Niet ontevreden dus en een beetje verrast. Qua benen en adem gaat het allemaal prima met wat meer tempo. Als die HF nou een beetje normaal blijft, dan is er niets aan de hand. Maar helaas, ik kan daar slecht op trainen want als het mis gaat, dan houdt het simpelweg op. Maar ik ga rustig door met trainen. Op naar de volgende run.

Gegevens:

* 9,5 km
* 16 graden – weinig wind

april 74 km – 2014 totaal 803 km