15.12.2010 – hitland

15.12.2010 – hitland

Tegen de ondergaande zon inlopen is ook wel erg mooi. Vanavond dus weer een rondje gelopen en het ging wel lekker. Had van te voren geen echt plan wat ik wilde doen, en na de eerste ronde van 6 km lekker door gedieseld en uitgekomen op 12 km. Ging goed, was totaal niet moe en Z vond het ook allemaal prachtig. Sommige stukken waren ineens glad dus het blijft nog steeds uitkijken waar je loopt, maar het was wel goed te doen. Grappig genoeg zit ik dus nu ineens op 1.495 km en ben nog maar 5 km van de 1.500 km af. Misschien loop ik die morgen nog even, want ik moet toch ook uit met de hond en dat is wel een heel klein mini rondje. Stel je voor dat we ineens insneeuwen in de UK, dan heb ik toch maar mooi die 1.500 km gehaald dit jaar.

Tijdens het lopen bedacht ik weer hoe bijzonder het is dat ik dit nu kan doen (en ook doe). Op mijn leeftijd nog begonnen en dan met al mijn ‘mankementen’. Vroeger sloop ik al door de heg bij het sportveld op de middelbare school om maar sneller aan de overkant te komen, want hardlopen kon ik dus echt niet. En dan nu dit…. plannen voor een rondje door de Glen. Was het vorig jaar nog een wild plan om langs het meer in Schotland te lopen, nu droom ik stiekum over een rondje van dorp naar dorp in Schotland. Het ís een beetje ver, maar je weet nooit en bovendien kan ik ook een rondje doen, gewoon een stuk heen en een stuk terug. En er zijn vast nog andere mooie routes daar te bedenken, alleen moet ik daar eigenlijk nog wat tijd in stoppen. Voor vandaag zit het er in ieder geval weer op.

De nieuwe schoenen lopen overigens prima, totaal geen last van gehad.

Gegevens:

* totale afstand 12 km
* temp 3 C
* gem BPM 142

rondje in google earth openen

december 53 km – 2010 totaal 1.495 km