13.12.2010 – hitland

13.12.2010 – hitland

Vandaag net voor de sneeuw vertrokken. Eerst een kort en snel rondje, en weer wat sneller dan gisteren. 6,03 min/km versus 6,05 min/km. Dat scheelt natuurlijk bijna niks, maar toch niet ontevreden. Ik ben iets te laat begonnen met versnellen en kon dus niet meer op de 6 rond uitkomen. Wie weet lukt het deze week alsnog om buiten te rennen, maar ik denk dat dit het laatste nederland rondje was voor vertrek naar de UK. Afwachten maar. Omdat het zo mooi was buiten en eigenlijk niet koud ondanks de lage temperatuur heb ik er lekker nog een rondje aan vast geknoopt. Een stuk langzamer vanwege de stukken waar ik door de sneeuw niet meer kon zien of er een ijslaagje onder zat. Maar gewoon lekker genoten.

Omdat mijn oude schoenen toch wel erg versleten waren, heb ik vandaag op nieuwe schoenen gelopen. De oude waren erg afgesleten op de zool, en daarover was ik heel verrast eigenlijk. De nieuwe zijn ook Asics, Kayano Gel 15. Inmiddels is de 17 er al geloof ik maar ik wilde niet weer gaan rommelen met schoenen die misschien niet goed zouden zitten, en heb in april toen dit model goed bleek te zijn, meteen een tweede paar op de kop kunnen tikken. Met de oude heb ik dus ruim 1.250 km gelopen. Vanwege het aantal asfalt kilometers gaan het dus vrij hard met slijten, da’s duidelijk.

Ben benieuwd of het nog gaat lukken om de 1.500 km vol te maken vóór vertrek, maar als ik in de UK gewoon kan lopen, dan kom ik er ver boven neem ik aan. Ben erg benieuwd hoe het daar zal gaan. Vorig jaar begon ik daar voor het eerst met ‘echte’ stukken en was mijn maximale afstand 2×5 km, wat natuurlijk ongelooflijk veel was voor die tijd. De snelheid lag wel een heel stuk lager. Toen was het al heel bijzonder als ik rond de 7 min/km kon blijven maar meestal lag dat een stuk hoger en haalde ik ook wel eens ronjes van 7,30 min/km. Het rondje van 2×5 liep ik op 7.11 min/km resp 7.57 min/km. Nu loop ik dus 16,5 km door de heuvels van het sauerland en haal dan de 7 min/km omdat je simpelweg soms niet tegen de hellingen op kon lopen. En op de vlakke weg dus gewoon rond de 6 min/km. Omgerekend dus 10 km per uur.

Mijn jaardoelen zijn eigenlijk wel bereikt. Harde doelen waren de 10 km als makkelijk rondje (gehaald) en de 1000 km (gehaald). Het jaartotaal is dus zelfs 1500 km geworden. Dat zal ik voor volgend jaar als jaardoel zetten, want het is en blijft een behoorlijk aantal kilometers. Misschien de 15 als makkelijk rondje maar dat weet ik nog niet zeker.

Gegevens:

* totale afstand 11,25 km
* temp 1 C
* gem BPM 142
* max BPM 174

rondje in google earth openen

december 41 km – 2010 totaal 1.482 km