14.12.2013 – fearnoch – 11 km

**14.12.2013 – fearnoch – 11 km**

Vandaag het eerste rondje in Schotland. Het is absoluut rotweer met harde wind en slagregens. Tsja, soms heb je geluk, soms niet. Vorig jaar was het prima, de seizoenen 2007 tot en met 2010 ook, alleen in de winter van 2011 was het twee weken acher elkaar nat en stormde het vreselijk. Wie weet gaan we dat dit jaar ook weer meemaken. Ik kan er niet echt mee zitten, hoewel het wel vervelend is voor de hond. Maar goed, ik besloot dan maar voor een kort rondje van een kilometer of 8 om even te wennen aan de heuvels en het lastige terrein.

Vol goede zin gingen we dus op pad voor een rondje in Fearnoch. Vooraf toch voor de zekerheid de route nog even in de Garmin gezet en en dat duurde even omdat de 910 ineens niet meer gekoppeld was in de laptop. Toen ik dus na 20 minuten rommelen zei dat ik over 5 minuten zou vertrekken (no matter what), werd het uiteindelijk dus toch ruim 40 minuten later. Maar toen zat de route ook netjes in de Garmin en konden we eindelijk op pad.

klik voor groot


Eigenlijk ging het best goed. Voordat ik er erg in had, kwamen we bi het uitzichtspunt. Normaal is dat erg mooi maar door de regen was er totaal geen uitzicht helaas.

Daarna dus maar snel doorgesukkeld. De camera was ook nat en ik had rare vlekken op de lens waardoor alle foto’s dof en vlekkerig werden. Niks aan te doen, ik loop hier vast wel weer een rondje. Ik kon de route verder prima vinden en herkende alles ook nog wel.

klik voor groot

Na een paar kilometer sloegen we linksaf. Ik wist al dat het daar weer lekker op en neer zou lopen, en uiteindelijk zou ik langs een watertje moeten lopen (wat vast erg modderig zou zijn), door een gehuchtje met een paar huizen en dan zou ik weer bij de auto uitkomen Zo gezegd zo gedaan. Ik kon lekker een stukje naar beneden hobbelen en het liep allemaal lekker. Ik was blij dat ik een kort rondje had genomen, zodat ik even kon wennen. Ik was er bijna!

Maar helaas…..de storm van 5 december had niet een boompje omver geblazen maar een hele rij, zodat het onmogelijk was om langs het water verder te lopen Ik was er bijna!!

klik voor groot


Verdikkeme. Ik keek nog even of ik om kon lopen maar er was echt geen doorkomen aan. Ik moest dus terug. Stom genoeg had ik dus geen startpunt ingeprogrammeerd, en ik zou dus een bekende weg moeten volgen om niet te verdwalen (note to myself: altijd start inprogrammeren in de garmin). Ook baalde ik nu dat ik geen water had meegenomen, want ik had dus geen idee hoe ver het nog zou zijn en ik had het aardig warm gekregen. Het was weliswaar nat, maar ook warm. Maar goed er zat niets anders op dan terug te lopen. En dat betekende dus eerst weer omhoog. Grrrr.

Ik vond het vreemd dat er na een week geen afsluiting was neergezet. Hoe kon dat nu? Gek genoeg stond er wel een bordje diversion cycle path met een pijltje bij de kruising waar ik linksaf was geslagen. Dat zou ik dan maar volgen en tot mijn verrassing kwam ik al snel bij het punt uit waar ik het bos weer uitgelopen zou zijn als ik door had kunnen lopen. Het was dus maar een kleine 3 km om.

Maar bij dat punt stond wel degelijk een afsluiting. Grrrrrrr.

klik voor groot

Eind goed al goed en na 11 km zaten we in de auto. Ik was werkelijk door en door nat en uiteindelijk ook erg koud natuurlijk. Zeker na het stukje rijden naar huis had ik het heel koud (bibber). Het was goed zo, de afstand was precies goed. Ik wil imers morgen weer een rondje lopen!

Gegevens:

* afstand: 11 km
* temp 12

december 75 km – 2013 totaal 1.918 km

Een gedachte over “14.12.2013 – fearnoch – 11 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.