01.12.2013 – hitland – 10,6 km

**01.12.2013 – hitland – 10,6 km**

Blergh waardeloos rondje. Tempo op de seconde af hetzelfde als alle draafrondjes, HF keurig in de range maar het voelde zwaar en gewoon niet lekker. Alsof ik geen moment lekker in mijn flow kwam eigenlijk. Ik kon niet met woef lopen, omdat ze vanmorgen ziekies was. Toen ik in de middag dan vertrok, stond ze alweer blij naar me op te kijken of we lekker gingen lopen en had ze ook alweer gegeten, maar het leek me toch beter om haar een dagje rust te geven en zo vertrok ik in mijn uppie. Ik koos dus voor Hitland en de dijk omdat ik toch niet op haar hoefde te letten.

Zo wandelde ik al snel langs de golfbaan om warm te worden en maakte een kiekje.

klik voor groot

Helaas kwam ik daar iemand tegen die over mijn rare schoenen begon en daarna vroeg wat er in hemelsnaam leuk was aan 55 km hardlopen. Ja zeg. Als ik dat moet gaan uitleggen. Grrrrrr. net toen ik wilde starten hoorde ik iemand anders roepen ‘niet te hard he’. Ik keek op en dat was de marktman van de drop en chocolade kraam met zijn vrouw. Ik vroeg als grapje hoe het met mijn kerstkransjes stond (die had hij namelijk niet toen ik donderdag op de markt was) en zo kwamen we weer aan de praat. Toen ik eindelijk kon starten op de dijk, merkte ik dat ik ineens ‘netjes’ wilde lopen omdat ze me de hele weg over de dijk zouden kunnen zien en zo vertrok ik dus veel te snel. Idioot natuurlijk maar ik merkte wat ik eigenlijk deed. Het hield me wel aan de gang zullen we maar zeggen en toen ik aan het einde van de dijk kwam, kon ik weer terugkeren het natuurgebied in. Toen ik een kilometer gelopen had, zag ik ineens een rode jas en een man met een pet. Het zal toch niet…. En ja hoor! In plaats van de hele route die ik ook had genomen, hadden zij een heel stuk afgesneden en liepen ze weer voor me uit, zodat ik wederom voor ze uit zou lopen en niet als een slome piet langs wilde lopen. Dat krijg je met die open rechte wegen. Ik werd hartelijk toegelachen en ja… ze hadden een stukje afgesneden, dan konden ze me weer zien…. Grrrrr leuk hoor.

Uiteindelijk kwam er natuurlijk ook een einde aan deze weg en kwam ik weer bij de kruising bij de golfbaan waar ik snel een kiekje maakte van het lege landschap.

klik voor groot

Even de cooldown en het zat er weer op. Nogmaals: prima als je naar de waarden op het horloge achteraf kijkt, maar het voelde gewoon niet fijn. Geen idee waar het aan lag maar volgens mij zou ik niet eens sneller hebben gekund vandaag. Het was ook alleen een draafrondje maar toch. Grappig, eergisteren op de langere route ging het zo lekker!

klik voor groot

Weer vol goeie moed naar de volgende run. Ik hoop dat waf weer lekker mee kan lopen dan.

Gegevens:

* afstand: 10,6 km
* temp 9
* HF gem 142

december 11 km – 2013 totaal 1.854 km