29.11.2013 – duurloop – rottemeren – 22,6 km

**29.11.2013 – duurloop – rottemeren – 22,6 km**

Geen idee wat er eigenlijk op het programma stond. Ik doe nu de duurloop van woensdag en de afstand zal dit zeker niet zijn geweest, maar met het oog op de ultra wil ik dat rondjes van ongeveer 25 km nu een heel makkelijk rondje gaan worden als basis. Dat leek vandaag prima te lukken ondanks het absolute rot weer. Ik startte nog wel met droog weer maar al met een redelijke wind.
Omdat het zeker nat zou zijn/worden, behandelde ik van te voren goed de voetjes van woef. Voor vandaag kreeg ze de nieuwe halsband uit de USA om van Stuntpuppy. Ik zou namelijk een andere route nemen waar ik een deel over de weg moest lopen, dus was de riem nu wel handig. De riem maakte ik vast aan de rugzak en stopte ik verder gewoon in een zakje totdat ik hem nodig zou hebben. De bijpassende halsband ging om. Een opvallende oranje halsband. Het is van bijzonder materiaal Bio-Thane en dat wordt dus niet nat. Aanvankelijk schrok ik toen ik de spulletjes kreeg die C. voor me had meegebracht uit de USA, want ik dacht dat ik gewoon een nylon halsbandje had gekozen bij de riem. Maar dit was dus de dry variant. Maar eigenlijk erg handig. Het blijft droog en is bovendien heel erg licht. Woef had er ook totaal geen probleem mee en zo gingen we op pad. Vanwege de wind vandaag dan maar weer eens tegen de klok in. Als het goed is kan ik bij het bruggetje doorlopen naar een volgend bruggetje en zo een 5 km extra lopen rond het water. Geen idee, nog nooit geweest dus ik ben benieuwd.

klik voor groot


Het lopen gaat eigenlijk super makkelijk. Grappig genoeg las ik van de week een nieuw boek over ademhaling. Ik ben al eeuwen bezig met ademhaling, probeer dat aan te passen aan de cadans (of andersom) en probeer verschillende ratio’s uit. Ik heb daarbij zelf al ontdekt dat het beter loopt wanneer je iedere keer op een ander been ademt. Ik schreef laatst al dat het klinkt als abacadabra maar het maakt echt uit. Welnu, in het boek wordt dat alles nog eens uitgebreid bevestigd en wordt uitgelegd waarom. Ik vind dat soort dingen leuk, want ik had het zelf al uitgevogeld dat het zo voelt en werkt, en nu werd dus duidelijk waarom dat zo is. Ik moest alleen even mijn ratio omdraaien waar ik zo aan gewend was. Ik oefende daar al even mee tijdens wandelen gisteren en vandaag was dus de grote test. Ik heb de hele weg zo gedaan en dat voelde werkelijk prima en ook toch heel natuurlijk. Ik vond het opvallend. Ik was ook echt aan het schakelen voor mijn gevoel. Zeker aan het einde toen ik ‘last’ had van de wind kon ik schakelen zonder dat het tempo veranderde. Ik heb de hele weg vlak gelopen en totaal zonder moeite. Misschien was het gewoon een fijne dag (ondanks het weer), misschien was het mijn experiment. Ik weet het niet maar leuk was het wel. Ik zal binnenkort het boek reviewen en een artikeltje schrijven over ademhaling. Nu staat alles zo los door de blogjes heen en dat is niet handig.

Omdat het zo lekker ging, was ik dus in een oogwenk bij het bruggetje waar ik normaal overheen ga. Nu zou ik doorlopen naar de tweede brug. Geen idee of het een beetje normale weg zou zijn maar het was allemaal prima. De riem heb ik nergens nodig gehad dus ik weet nog niet of het handig is zoals ik het nu heb bedacht met die riem aan de rugzak.

Tot mijn verrassing kwam ik langs een oefen ski helling. Nooit geweten. Ik zal toch nog eens op de kaart kijken wat er nog meer in die omgeving is. Na een paar kilometer kwam het nieuwe bruggetje inderdaad in zicht en daar kon ik dus weer omkeren.

klik voor groot

Als we de grote ronde rond het water hebben gedaan en ook buitenom zijn geweest rond de roeibaan is het rondje toch nog steeds te kort. Zo besluit ik dan maar een extra rondje te doen aan de binnenbaan van de roeibaan. Het waait inmiddels keihard en het regent afgewisseld met hagel. Zodra ik de baan oploop merk ik al dat deze 2 km niet zullen meevallen tegen de wind in. Ik kijk naar woef die met flapperende oren meeloopt en haar best doet om niet alle hageltjes in haar ogen te krijgen. Ik maak even snel een kiekje en drink mijn chocomel op. Het is toch wel super zoet dat ze dit gewoon ook zo even doet.

klik voor groot

Vanwege de wind besluit ik niet het rondje rechtsom terug over de roeibaan te maken maar toch weer linksom de lange te kiezen. Omdat die wat slingerend loopt, denk ik dat die route qua wind net iets beter zal uitpakken en bovendien is de route dan ook weer wat langer. Zo gezegd zo gedaan en al snel komen we weer bij het begin van de roeibaan. Verder weet ik niet meer hoe ik het nu nog moet verlengen en het voelt ook prima zo. Het rondje is vandaag nu eenmaal niet langer, dus na 22,6 km breien we er maar een eind aan. Ik heb enorm koude vingers maar verder ging het prima. Ik ben dik tevreden en het experiment met de ademhaling lijkt ook geslaagd. Helaas heb ik zulke koude vingers dat ik mijn rugzak niet open krijg en dus moet ik aan twee dames vragen of ze me willen helpen. Ik voel me nogal stom maar ze vinden het totaal geen probleem en zodra ik bevrijd ben kan ik woef lekker afdrogen en eten geven.

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar. Deze maand liep woef op alle routes mee en zo liepen we samen dus ruim 200 km deze maand (plus alle wandelingen).

Gegevens:

* afstand: 22,6 km
* temp 5, harde wind regen en hagel

november 201 km – 2013 totaal 1.843 km

Een gedachte over “29.11.2013 – duurloop – rottemeren – 22,6 km

  1. Bianca

    Ik vind dat je hele mooie foto’s maakt, vooral van je ruwharige hond, wat een schatje!
    En wat een afstanden leg je af! respect. Groetjes van Bianca

Reacties plaatsen niet mogelijk.