22.11.2013 – tempotraining – roeibaan – 11 km

**22.11.2013 – tempotraining – roeibaan – 11 km**

Twee weken geleden liep ik mijn eerste temporondje hier rond de roeibaan. Dat ging toen vrij aardig, ook al moest ik mezelf steeds een stukje verder ‘praten’ want het was lang geleden dat ik een temporondje zo had gelopen. Maar toen ging het ook goed. Vandaag had ik een andere uitdaging, namelijk de harde en koude wind! Ik was heel verrast maar toen ik richting de roeibaan liep, merkte ik al dat het echt fors waaide en dat ik deels pal tegen, deels mee zou hebben. Ik zat uit te rekenen aan welke kant ik uit zou komen voor mijn run, maar besloot eerst maar eens gewoon van start te gaan. Gelukkig had ik thuis opgewarmd met de K5 omdat de kou een extra probleem is en op deze manier mijn ademhalingsspieren vast een beetje opgewarmd zouden zijn. Ik heb een tijd er niet mee getraind omdat ik er een probleem mee had (of dat aan mezelf lag, weet ik niet zeker) maar voor de komende ultra ga ik de komende maanden weer fanatiek ermee aan de slag tweemaal per dag.

Na aankomst dus eerst even verder opwarmen, even inlopen, even wat versnellingen en daarna op weg. Ik startte met een soort ‘wind mee’ en ik moest opletten dat ik niet te snel ging. Ik was immers net begonnen met de training en heb nog steeds moeite met doseren. Over de brug linksaf en daar liep ik vol in de wind. Dat viel warempel niet mee maar ik beukte door en sloeg weer linksaf over het bruggetje de andere kant weer op. Daar had ik de wind schuin tegen. Vol goede moed doorlopen en ondertussen maar herhalen ‘ik ben fit en ik ben sterk’. Jajajaja, ik geloofde er bijna zelf in! Maar ik wilde toch ook niet mijn hartslag skyhigh laten worden alleen vanwege de harde wind, dus besloot ik maar rondjes te blijven lopen van een kleine 500 meter en zo de rest van de tempotraining af te maken. Dat ging verder goed, hoewel het niet makkelijk was, maar eigenlijk was de training voorbij voordat ik er erg in had. Helaas kwam ik natuurlijk wel verkeerd uit toen ik klaar was met de ronde, dus moesten waf en ik nog even doorsukkelen naar de auto die 2,5 km verder weg stond. Maar dat was ook prima. Even rustig joggen en een goede cool down. Tevreden keerden we weer bij de auto terug.

Het was eigenlijk wel mooi onderweg. Een buizerd vlakbij, een grote zilverreiger en een torenvalkje die geërriteerd wegvloog toen ik aan kwam lopen. Verder veel ganzen en eenden, waaronder kuifeendjes en smientjes. De Canadese ganzen zaten in een grote groep op de weg toen ik aan kwam lopen maar kozen toch voor het water toen waf er ook aan kwam. Die keek overigens niet op of om.

Training weer gedaan, op naar de volgende.

Gegevens:

* afstand: 11 km
* temp 7
* HF gem 148 (max 156)

november 148 km – 2013 totaal 1.789 km