20.11.2013 – rottemeren – 19,5 km

**20.11.2013 – rottemeren – 19,5 km**

Vandaag weer een langere duurloop op het programma. Dat moest ook nog eens op rustig tempo. RUSTIG tempo en dat valt nog niet eens mee. Het duurde lang, het liep niet soepel, geen idee maar het voelde als een rommel rondje. Tel daarbij op dat ik dacht dat ik een lange lus had gekozen waardoor ik meteen op 18 km zou zitten wat niet zo bleek te zijn en de chaos was compleet. Dat loopt namelijk echt voor geen meter als je in dat gebied moet gaan zitten rekenen hoe je een lus eraan moet koppelen voor het aantal kilometers. Ik had beter gewoon twee rondjes rond de plas kunnen doen, was ik meteen klaar geweest!

Maar goed. Zo liep het nu eenmaal. In de ochtend was het nog prachtig helder weer. Zonnetje, weinig wind maar redelijk fris. Moest hard nadenken wat ik aan zou trekken maar ik heb uiteindelijk niet voor een jack gekozen maar voor hemd, korte mouwen shirt en de no rain sleeves want die zijn lekker warm en eventueel zelfs uit te trekken. De rugzak is ook al een extra laagje op de rug dus het leek me wel voldoende! In het begin lekker handschoentjes aan en ook de buff om mijn nek was fijn.

Zo startten we vol goede zin aan de ronde.

klik voor groot

Overal ganzen en vogels, echt bijzonder dat het nieuwe gebied rond de roeibaan inmiddels al zo in trek is!

klik voor grootHet begin liep prima en al snel waren we weer aan de andere kant bij de molendriegang. Eigenlijk een viergang maar er staan er maar 3 op een rijtje. Blijft toch best bijzonder. Overigens staan aan de andere kant van het water twee molens zonder kap en wieken, dus eigenlijk staan er nog veel meer molens rond de plas!

Toen ik het rondje gedaan had, sloeg ik weer rechtsaf om het rondje buitenom de roeibaan te doen. Ik dacht dat het ongeveer 8 km zou zijn maar niets bleek minder waar! Het rondje dat ik normaal echt om de baan zelf doe (recht heen en weer) is notabene langer dan dit buitenom rondje dus ik had flink de pest in. Inmiddels waaide het flink en koelde het ook steeds meer af. Ik had stukken wind mee en stukken wind tegen maar het was nog best zwaar zo in de kou en de wind. En dan die afstand misser….. Ik moest flink rekenen en bedenken hoe ik nog meer kilometers zou kunnen maken. UIteindelijk lukte het natuurlijk wel maar het was gerommel.

Na ruim 19,5 klokten we af en vond ik het ook wel best zo. Vrijdag weer een temporondje. Ben benieuwd hoe dat gaat.

Waf had reuze trek na de run en kreeg lekker voer. Daarna lekker slapen.

Gegevens:

* afstand: 19,5km
* temp 4

november 137 km – 2013 totaal 1.778 km