compressiekousen

compressiekousen

Normaal draag ik altijd al steunkousen vanwege de trombose, maar de laatste jaren is er ook op hardloopgebied het een en ander aan compressiekousen te krijgen. Er wordt wel gezegd dat dat beter zou zijn voor de spieren, blessures tegengaat en herstel bevordert. Geen idee of dat zo is, maar ik weet wel dat de voetjes van die kousen veel beter zijn dan van die elastische kousen die ik normaal draag/droeg. Een goede therapeutische kous is een klasse II kous, de sportkousen zijn een goede klasse I en dus veel minder ‘strak’. Maar ik moet zeggen dat de CEP kousen die ik nu draag, toch erg goed zijn en heerlijk zitten, zowel overdag als bij het hardlopen. Nieuw zijn de kousen van Sigvaris die ook een gat in de markt ontdekt heeft blijkbaar. Sigvaris maakt ook therapeutische kousen en dus nu ook deze sportkousen. Wil deze wel eens proberen, want hun know how op het gebied van steunkousen is natuurlijk groter dan van de andere merken die er nu zijn. Hier in de buurt zit een zaak die ze verkoopt, dus volgende week eens kijken of ik ze te pakken kan krijgen. Overigens kosten die krengen bijna 50 euro per paar, dus echt een leuk kado voor onder de kerstboom…

Nu maar weer even op de loopband. Door de sneeuw en het ijs heb ik het nog niet aangedurfd om buiten te rennen. Komend weekend hoop ik weer een rondje buiten te doen, want het kilometer aantal voor deze maand is schrikbarend laag. Ik zal mijn uiterste best nog moeten doen om de 1.500 km dit jaar te halen op deze manier.