18.11.2013 – rottemeren – 10,5 km

**18.11.2013 – rottemeren – 10,5 km**

Ik heb een beetje met het schema gerommeld, maar vandaag weer op pad. Iets langer draven dan vorige week, maar kijkend in het schema zie ik dat ik er toch niks van gebakken heb want ik liep nu volgens mij een te kort stukje. Dat krijg je met 2 schema’s die door elkaar lopen. De een doet namelijk 5 trainingen per week, de ander 4. En beide werken weliswaar naar hetzelfde doel toe maar met andere schemadagen. Knap he? Zo zie je maar wat een quatsch het ook eigenlijk allemaal is. Nou ja niet allemaal natuurlijk, maar voor een kort schema gaat het vooral om de onderdelen volgens mij. Stukje duurloop, stukje draven, stukje tempo loop en een stukje intervallen. Dat allemaal met de juiste tempo’s, passend bij een beoogd ‘wedstrijdtempo’ en afstanden die ook nog ergens op slaan. Ik ga dus rustig door, het zijn nog maar een paar weken en dan gaat het weer een andere kant op. Want vervelend genoeg lopen mijn lange duurlopen uit de pas bij dit schema, vanwege de ultra op 1 maart.

Hoe het ook zij, het is wel grappig nog steeds en een afwisselende prikkel weer. Vandaag weer gelopen met de satellietzender op de rugzak om te testen voor de winter en deze keer werden netjes alle beacons en berichten uitgezonden. Als er geen bomen staan werkt het dus allemaal prima gelukkig.

Vandaag redelijk rustig gestart. Eerst snel een foto bij de start:

klik voor groot

Het was koud en ik moest echt even warm worden. Eventjes de metronoom aan maar het voelde allemaal prima en al snel dieselden we lekker rond het meer. Ik begin er al aan te wennen want nog nooit liep ik zo vaak rond de plas. De afstand van 1 rondje is echt ‘peanuts’ maar de schuin aflopende weg blijft vervelend. Ik zal komend weekend de draafronde eens echt op voorgeschreven tempo doen. Er staat verder nog een duurloop en temporun op het programma. Zal mij benieuwen! Deze run ging in ieder geval prima. Op naar de volgende dan maar. Snel kiekje bij het einde nog even gemaakt:

klik voor groot

Gegevens:

* afstand: 10,7 km
* temp 8

november 117 km – 2013 totaal 1.759 km