15.11.2013 – 2×1600 mtr (800) – rottemeren – totaal 9 km

**15.11.2013 – 2×1600 mtr (800) – rottemeren – totaal 9 km**

Vandaag weer verder met het schema. De duurloop van eergisteren was natuurlijk ook een schema onderdeel, alleen heb ik die verlengd met het oog op de ultra. Het is al snel 1 maart en ik heb geen idee wat Koning Winter ons gaat brengen qua weersomstandigheden. Gelopen is maar vast gelopen nu!

Maar voor nu dus wat tempowerk. Het vervelende is dat hier 2 schema’s liggen met hetzelfde doel, de een wat aangepast, de ander met een raar kwartet van 4 dagen achter elkaar wat ik teveel vind. Waarschijnlijk alleen vanwege het aantal kilometers per week want de onderdelen zijn hetzelfde verder. Alleen stond er in het ene schema een training van 3 laps, in het andere schema een training van 2 laps van 1600 mtr. Uiteindelijk gekozen voor 2 laps. Ik was veel te warm gekleed en ik vond het helemaal niet ‘lekker’ gaan. Nou ben ik natuurlijk niet helemaal eerlijk, want een tempotraining hoort ook helemaal niet ‘lekker’ aan te voelen, anders loop je simpelweg te langzaam op een tempotraining. Maar goed…… te warm gekleed en met de 24 kilometer van gisteren achter de rug, besloot ik toch tot een keurig afgewerkte training van 2 laps.

Uiteindelijk toch wel tevreden over de training, want ik heb keurig op het tempo gelopen en eigenlijk was ik niet eens ‘moe’ na afloop.
Ik heb deels met metronoom gelopen. Eerst warm up, daarna 2 km joggen en daarna begonnen met de training. Ademhaling was eigenlijk geen probleem alleen de zon was ineens erg warm met mijn achterlijke wintershirt met lange mouwen en in de tweede lap ben ik dus parallel gaan lopen tegen de wind in. Toen pikte ik ook meteen het tempo weer wat meer op. Zelfs woef moest ervan hijgen. Na de laps cool down en daarna zat het er alweer op.

Gegevens:

* afstand: 9 km
* temp 12 – zonnig

november 107 km – 2013 totaal 1.749 km