08.11.2013 – roeibaan – 9,5 km

**08.11.2013 – roeibaan – 9,5 km**

Vandaag schemadag 4. Ik weet nog steeds niet wat ik ervan moet denken. Vier dagen achter elkaar, want morgen staat er weer een run op het programma. Hoezo herstel? Grappig genoeg zag ik er niets in vandaag, want een temporun is niet meer zo mijn ding sinds ik voor langere afstanden train, maar vol goede moed gingen we op pad vanmiddag. Het was veel kouder dan ik dacht, en ik was blij dat ik mijn buff om mijn nek had en bij mijn korte mouwen shirtje mijn dunne sugoi sleeves aan had getrokken. Dat bleek uiteindelijk tijdens het lopen precies goed, maar ik had het aardig koud aan het begin van de training!

Ik had gekozen voor rondjes rond de roeibaan. Niet zo handig vanwege de wind, maar wel een heerlijk wegdek om op te sukkelen en je komt er geen kip tegen. Geen auto’s en geen fietsen of honden. Prima dus.

Aan het begin van de run vroeg ik me even af wat ik in hemelsnaam ging doen. Koud en dan nog een temporondje volgens het schema ook. Nou.. eerst maar een warming up dan. Daarna even wat versnellingen en daarna moest ik er toch aan geloven. Hoppekee dan maar. Ik bedacht dat als ik nou eerst even de ene kant van de roeibaan zou lopen, dat er dan al 2,5 km op zou zitten. Dan nog even de andere kant weer op, dat zou weer 2 km en een beetje zijn vanwege de dwars kant. Voorwaarts maar…. Het voelde al snel helemaal niet prettig op dat tempo….Het ging natuurlijk prima, maar mijn luie ik zei dat ik best even kon wandelen ofzo. Maar mijn strenge ik had de overhand en al snel liep ik alweer op het dwars deel naar de andere kant van de roeibaan. Hoera, niet meer de wind tegen, hoewel er helemaal niet veel wind stond. Watje. En weer door. Op horloge kijken want tempo gevoel heb ik dus niet als ik zo loop. Maar het ging aardig goed en ik bleef redelijk vlak. De kilometers gingen voorbij en weer was ik aan het einde van de roeibaan. Oh, nog eventjes de andere kant weer op…. da’s weer 2 km erbij en zo rommelde ik verder en tot mijn verrassing heb ik dus gewoon een mooie tempoloop helemaal vlak gelopen. Moe? Nee niet echt, ik kreeg alleen mijn ademhaling niet mooi gekoppeld met mijn cadans. Volgende keer toch even met de (nieuwe) metronoom proberen of ik daar iets aan kan verbeteren dan maar. Gek genoeg is mijn HF precies gemiddeld even hoog als op mijn draaf rondje van gisteren. Ik had het gisteren ook wel errug warm met te warme kleding en de rugzak, misschien dat dat een verklaring is. Bovendien ben ik aan het einde steeds harder gaan lopen omdat ik aan van alles en nog wat zat te denken, waardoor mijn tempo 20 sec/km te snel uitgekomen is voor het schema. Maar vandaag viel me niet tegen. Sterker nog: ik kwam tot mijn verrassing helemaal niet in de problemen met mijn HF en dat voelt wel goed.

Op naar de volgende training dan maar weer. Ahum… die is eigenlijk morgen alweer. Vroeg slapen dan maar.

Gegevens:

* afstand: 9,5 km
* temp 12

november 54 km – 2013 totaal 1.698 km