06.11.2013 – rottemeren – 10,5 km

**06.11.2013 – rottemeren – 10,5 km**

Vandaag dag 2 van het nieuwe schema. Ik kijk met verbazing naar wat ik allemaal zou moeten lopen, maar ik ga het gewoon proberen. Twijfel een beetje over de tempo’s maar goed. In ieder geval is duidelijk dat ik de lange duurlopen echt langzamer moet doen. Ik vond het continu tempo vandaag zeer onprettig trouwens. Het voelde veel zwaarder dan RWR op hetzelfde tempo.

Overigens wilde ik woef met rugzak laten lopen om weer even te wennen. Ik had de juiste maten weer ingesteld en zo gingen we op weg naar de start. Ze vond het allemaal prima :-)

klik voor groot

Maar omdat het keihard ging regenen, besloot ik het maar uit te stellen want dat is ook niks voor een eerste run. Dan maar lekker zonder. Ik had mijn eigen grote rugzak wel weer om om mee te testen. Geen foto’s tijdens de run omdat ik continu tempo liep. Het voelde echt als een rondje om het lopen. Maandag genoot ik nog van alle vogels (rovers, torenvalkje, grote zilverreigers etc) langs het water maar zo rond het meer is het werkelijk saai. Ondanks de mooie molenviergang waarvoor mensen toch echt speciaal omrijden om te komen kijken. Maar verder is er niks.

Maar goed… het rondje ging verder mooi vlak (hoewel te snel). Ik vond het alleen heel lastig om de ademhaling mooi bij de cadans en het tempo te krijgen en ik had het idee dat mijn hartslag te hoog was voor een draaf rondje. Zal morgen weer eens met HF meter lopen dan maar.

klik voor groot

Gegevens:

* afstand: 10,5 km
* temp 12
* HF niet gemeten
* cadans 84

november 34 km – 2013 totaal 1.679 km