04.11.2013 – rottemeren – 18 km

04.11.2013 – rottemeren – 18 km

Gistermiddag zoveel onweer met bliksem dat ik mijn rondje dan maar tot vandaag heb uitgesteld. Ik heb inmiddels besloten om de M afstand dan nu maar niet elders te gaan lopen. Eerst maar 5 weken schema nu richting de Bruggenloop. Ik moet nog wel even overleggen hoe het moet met de opbouw naar de ultra dan vanaf dit punt. Maar dat zal wel goed komen neem ik aan.

Vandaag dus met woef op stap, ondanks de regen. Voor het eerst met de nieuwe rugzak om te proberen. Ik had er lekker veel ingepropt om te kijken of ik overal goed bij kon komen. Het is ineens tamelijk fris, ongeveer 9 graden dus ik begon lekker met handschoenen aan en stopte die tijdens het lopen in de rugzak. De zakjes aan de zijkant zijn daar erg handig voor.

Eerst de pootjes van woef ingesmeerd met wax vanwege het natte wegdek en al snel waren we op pad. Ik had er best zin in eigenlijk. Ik vind het zo heerlijk om met woef te lopen, ze maakt ook echt contact tijdens het lopen. Ze geniet er duidelijk van en wordt niet moe. Lekker fit hobbelt ze fijn mee. Ik verheug me enorm op de UK en hoop dat het goed gaat met haar pootjes. Veel kilometers samen op pad hoop ik!

klik voor groot

Hoewel het regent, kan ik met de telefoon foto’s maken onderweg en dat is best leuk. Voor de zekerheid heb ik de telefoon op vliegtuigstand staan, zodat ik geen signalen zal ontvangen tijdens het lopen.
Ik start heel rustig, wil me aan het schema houden. Dat mislukt jammerlijk, want hoewel ik met RWR loop op een idiote ratio van 2.30/25 loop ik veel te snel blijkbaar. Ik begrijp het niet, want ik loop toch echt super rustig voor mijn gevoel maar wil ook niet gaan sloffen of slenteren. Ik besluit de route dus in 3 delen te knippen, en de 2e lap dan achter elkaar te lopen in rustiger tempo. Grappig genoeg is het gemiddelde over de tweede lap precies even snel als de eerste lap op RWR. En…. de eerste lap voelde natuurlijk veel fijner en was ook sneller voorbij dan de tweede lap ‘achter’ elkaar. Daarna de derde lap weer op RWR maar die blijft dus ongeveer weer net zo snel als de eerste twee laps. Nou ook prima. Ik heb de hele route dus vlak gelopen, alleen de middelste lap achter elkaar. Het blijft bizar dat het met RWR dus net zo snel loopt, of meestal zelfs sneller, maar minder vermoeiend is.

Na het eerste rondje rond de grote plas heb ik even snel de poten van woef gecontroleerd, maar die zagen er prima uit dus konden we verder met het laatste rondje. Het regent inmiddels eigenlijk niet meer, maar het is nog wel somber weer.

klik voor groot

Na 18 km zijn we weer bij de auto en ga ik woef lekker afdrogen. Poten zien er goed uit dus daar ben ik blij mee. Geen kapotte zooltjes ondanks alle nattigheid onderweg. Inmiddels is het ook prachtig weer geworden met een zonnetje en zijn we ook weer wat opgedroogd.

Het lopen ging verder goed, de rugzak zit prima dus op naar de volgende ronde dan maar.

Gegevens:

* afstand: 18 km
* temp 10
* HF niet gemeten

november 23 km – 2013 totaal 1.668 km