20.10.2013 – assignment 18: temporun 8 km

**20.10.2013 – assignment 18: temporun 8 km**

Vandaag een temporondje op de nieuwe schoenen. Ik ben erg benieuwd of deze schoenen iets voor me zijn op de lange afstanden. Ik word er langzamerhand een beetje moedeloos van maar ik weet zeker dat er ergens een fijn paar schoenen is voor de marathon afstand en verder. Misschien krijgen de duitse verkopers toch nog gelijk dat de pure flow en de kinvara niet erg geschikt zijn voor de marathon afstand en verder. Ik weet het niet. In ieder geval zijn dit ook 4 mm drop schoenen maar dan met een andere zool dus het is even afwachten.

Ik wilde de eerste 4 km doorlopen, en de laatste 4 km RWR doen op 2/30. Stom genoeg zette ik de RWR ratio verkeerd en daardoor was de pauze 1.30 maar dat had ik snel door. Hierdoor kortte ik wel de walk in, maar werd het run segment natuurlijk langer. Niet handig als je iets wilt uitproberen.

Helaas schoot de hartfrequentie weer in de stoornis die ik al zo goed ken en die ook zo fraai is vastgelegd tijdens de holter. Maar niet getreurd, op deze korte afstand kan je dan toch nog wel even doorduwen. In de laatste kilometer gaat uiteindelijk de HF toch erdoorheen en kan ik eindelijk doorlopen en zo maakte ik mijn tijd nog redelijk goed. Grappig genoeg scheelt dat dan meteen 20 sec per kilometer maar belangrijker: het voelt gewoon weer prima. Ik word er wel een beetje moedeloos van, want met dit gedoe kan ik dus nooit voorspellen of ik tempo kan maken of niet. In Rotterdam vorig jaar ging ik er meteen keurig doorheen en kon ik mooi op tempo blijven lopen. Vandaag dus niet. Maar goed, op de langere afstanden kom ik niet aan deze frequentie dus dat zou weer beter moeten gaan. Als de rest van het lijf het tenminste toelaat.

Om maar weer wat positiefs te melden: de schoenen zaten fijn. Ik moest heel even wennen aan het begin maar het loopt gewoon goed en ik voelde niks. Het voelde ook niet ‘anders’ dan de andere schoenen. Ik ben dus erg benieuwd. Ik kan niet meer ermee experimenteren tot de lange loop, dus de tijd zal het moeten leren. De Kinvara leek ook lekker te lopen en lopen ook lekker op de korte afstanden.

Ik heb helaas niemand ontmoet want ik deed maar 8 km, en de HM startte pas veel later, en de M lopers waren natuurlijk nog niet binnen. Ik was dus al lang weer thuis toen eenmaal de lopers op de andere afstanden weer binnen kwamen. Later zag ik pas dat veel mensen van Twitter uit de TL er ook waren! Ik vond het niet zo erg, wilde even de snellere loop doen en ook snel weer naar huis. Na de run dus direct doorgelopen naar de auto en weer naar huis gegaan. Ik had en heb nergens last van gehad dus dat is fijn. De trainingen van de afgelopen week gingen ook goed na de maandag run, dus het is even afwachten hoe het allemaal gaat lopen de komende periode. Maandag ging het immers verkeerd op de langere training!

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar weer. Ik ben in ieder geval hoopvol gestemd.

Gegevens:

* afstand: 8 km

oktober 91 km – 2013 totaal 1.596 km