21.02.2013 – hitland – 7 km

**21.02.2013 – hitland – 7 km**

Een kort rondje in vrij koud weer. Het deed me een beetje denken aan de ronde in 2010 toen ik ineens last kreeg door de kou en de ambulance er aan te pas moest komen. Dat was toen niet echt leuk. Koud weer en hart/long problemen gaat niet altijd goed samen helaas. Vandaag was vooral de heenweg erg koud door een matig maar heel koud windje. De terugweg was prima te doen en ik had zelfs geen handschoenen meer aan en mijn mouwen opgetrokken. Vreemd dat juist die wind zorgt voor ‘vervelend koud’. Deze training niets bijzonders gedaan, kort, rustig alleen op de terugweg wat acceleration gliders. Zaterdag loop ik weer een 30-er dus mooi opgebouwd deze week. Dat kwam dus ook prima uit met dit koude weer. Overigens zie ik wel dat de cadans training vruchten begint af te werpen over die weken. Ik liep nu zonder metronoom en zie toch een mooie ‘eigen’ cadans verschijnen waarmee ik blijkbaar ook al redelijk goed kan varieren met snelheid. Nu ik weer thuis ben, zal ik het weer beter iedere week in de trainingen inbouwen. Gelukkig heb ik nog even de tijd tot eind mei.

Na de run nam ik een heerlijke zeewier rol met rijst. Dat smaakte me prima en is meteen een mooie voedingsbron.

Gegevens:

* totaal 7 km
* temp -2
* HF niet gemeten

feb 137 km – 2013 totaal 323 km