20.10.2012 – hitland 5 km en Garmin 910 XT

20.10.2012 – hitland 5 km en Garmin 910 XT

Gisteren stond er toch echt hotland 5 km en Garmin 310XT maar vandaag dus ineens een andere titel. Inderdaad kwam gisteren de 310XT en heb ik daar even mee gespeeld. Het lijkt me een top apparaat waar werkelijk alles op en aan zit wat je je maar kunt wensen. Een prima course functionaliteit met zowel breadcrumb route als kompas (terwijl de 405 alleen een kompas heeft), heerlijke grote display die zelfs afleesbaar is door een blinde mol zoals ik en allerlei handige functies. Maar ja. Ik miste dus direct de RWR alert, die ik op de 610 wel heb en natuurlijk ook heel erg vaak gebruik. Vandaag alles heroverwogen, gekeken naar een los RWR apparaatje (USD 20) die dan weer op de broekband moet, nog eens naar de Garmins gekeken en na veel wikken en wegen toch de 310XT weer teruggebracht. En vervolgens omgeruild voor de 910XT. Ik sprak wel af dat als er iets niet goed is, dat ik het geval binnen 14 dagen weer om mag ruilen. Dan zou ik deze zeker voor de 310XT omruilen. Ik ben dus benieuwd of deze 910XT net zo slecht is als de 610 of dat het nu redelijk loopt allemaal. Ik las op fora al van alles over de inaccurate instant pace, maar dat is zo logisch als je op GPS loopt dat ik me daar al jaren niet druk over maak. Zeker na versnellingen of vertragingen, heeft het signaal nu eenmaal even nodig, en dan krijg je soms hele vreemde waarden die uiteindelijk wel redelijk gemiddeld worden. Wat echt achterlijk is, is het ontbreken van een auto standby. Je moet het horloge echt uitzetten na een training, en dan kan je dus ook geen tijd meer zien. Zowel de 405 als de 610 gaan na verloop van tijd na een signaaltje automatisch in de standby modus. Ongelooflijk dat ze nou zoiets stoms weer erin hebben gedaan. Ik snap dat niet, maar zo is er altijd wel weer iets te zeuren over een apparaat. Ook op de 910XT breadcrums en kompas voor navigatie op een ingevoerde course. De back to start (die je werkelijk nooit gebruikt volgens mij) is op de 610 aanzienlijk beter (aanwijzingen en zelfs een signaal bij richting verandering) en ook de bediening van de 610 is superieur aan de 910 en de 310. Maar ik zal over niet al te lange tijd een uitgebreide review schrijven over de 405, 610 en 910 als ik wat langer de 910 in gebruik heb.

Ik liep vandaag dus alleen even een kort experimenteer rondje voor morgen. Even snel RWR getest, even een beetje ingelopen en dat ging allemaal prima. Net zoals gisteren waren mijn benen wel in de loopmodus en zat het tempo er wel goed in. Ik heb natuurlijk niet echt iets gedaan, en me niet moe gemaakt, maar het voelde goed. Als we morgen in het begin nou op een of andere manier dat gekke ritme even in bedwang kunnen houden, dan lukt het misschien allemaal wel. Maar ja, helaas ging het in Bussum enkele weken geleden ook niet goed, hoewel de zin en de vorm er toen ook was. Afwachten maar. Voorlopig zal dit het laatste ‘tempo’ rondje worden in de trainingen naar de marathon. Ik heb morgen wel hulp van R. die me gaat hazen. Die arme man heeft zitten rekenen vanmiddag en alles in zijn Garmin gepropt als workout, zodat je een RWR schema krijgt. Ik ben heel benieuwd naar de uitdraai daarvan na morgen, want volgens mij krijg je dus nu hele vreemde laps. Dubbel leuk dus om te zien wat we uitspoken. Het viel niet mee om te bepalen hoeveel meter je aflegt tijdens het wandelstukje en dat had ik nou vandaag eigenlijk beter uit moeten proberen door zelf even een workoutje te maken. Maar we gaan het allemaal ontdekken morgen. Het RWR schema is opgesteld met een idee dus vooruit maar. Ik weet inmiddels in ieder geval wel welke broek ik aan ga trekken en welk shirtje dus dat is al weer heel wat. En vooral ook op welke schoenen ik ga lopen: de slofjes! Dat wordt dus de eerste keer op de Merrell slippers.

Wordt vervolgd.

Gegevens:

* totaal 5 km
* temp 15 – prima temperatuur geen wind
* HR gemeten, niet relevant
* cadence 172 op metronoom gedurende run segmenten
* pace, niet relevant, experiment lapjes

okt 93 km – 2012 totaal 1.764 km