19.10.2012 – hitland mislukte loop en Garmin 310XT

**19.10.2012 – hitland mislukte loop en Garmin 310XT**

Vandaag was het prachtig weer en ik had wel zin in een rondje. Gisteren bij de Nike outlet een zwart topje gekocht en hele dunne handschoentjes. Voor de handschoentjes was het geen weer, voor het topje wel, maar ik koos toch voor een ander shirt. Ook dacht ik slim te zijn en een tight aan te doen die geschikter zou zijn voor warm weer. Nieuwe coolcap uit de verpakking, nieuwe schoenen en op weg! Ztje had er ook wel zin in.

Als ik uit de auto stap, zie ik al dat de Garmin 405 nog geen satelliet heeft gevonden. Merkwaardig. Jammer ook wel dat ik na ruim 2 weken taal noch teken over de garmin 610 heb. Heel vreemd en ook echt slecht. Ik besluit alvast warm te gaan lopen en ga ervan uit dat de 405 wel zal starten. Uiteindelijk lijkt er signaal te zijn maar blijft het veld van de pace leeg. Ik zie niks, alleen de tijd loopt. Gatsie.

Ondertussen begint de broek te schuren in mijn kruis, kriebelt de cool cap op mijn hoofd, beslaat mijn bril al en draait de Spibelt wat anders dus echt nooit gebeurt. Shirt erover heen, shirtje eronder, het zit gewoon allemaal voor geen meter.

Ztje hobbelt intussen vrolijk voor me uit e probeert een fazantje te vangen. Gelukkig heeft ze geen erg in mijn gemopper.

Als ik ga lopen, doet de garmin nog steeds niets. Kloteding. Ik stop, probeer het nog een keer, reset nog eens en er gebeurt niks. Ik roep allerlei lelijke dingen en hoopt dat niemand me hoort. Ik zal er wel belachelijk uitzien. Ik besluit gewoon te gaan lopen. Dan maar een kort stukje en alleen lekker genieten. Dat is immers niet afhankelijk van een klokje.

Maar mijn broek gaat meer en meer schuren. Het kruis zakt verder naar beneden en ik kan het niet opsjorren. Mijn BH lijkt wel 10 maten te klein, ik heb het gevoel dat alles hobbelt als een gek. Ik voel me steeds groter worden als een soort ballon. Vreemd genoeg gaat het lopen op zich prima. Het is dus niet zo dat mijn benen niet willen. Die zijn wel in de loop modus.

Ik besluit toch na 2500 meter maar om te keren want dit wordt niks en besluit later op de dag nog een rondje te gaan doen. Ondertussen krijg ik een plannetje en zodra ik thuis ben, loop ik naar de computer.
Ik klik een site open en probeer te achterhalen of het item dat ik wil hebben op voorraad is. Na een telefoontje blijkt dat niet het geval, maar ze kunnen het wel morgen hebben. Ik kan echter ook met bijbetaling het ding in de avond laten bezorgen en ik zeg meteen ‘doe dat maar’. Dit soort dingen doe ik dus echt nooit (die pecunia he).

Vanavond werd mijn impulsaankoop dus bezorgd.

Nou is het niet helemaal een impulsaankoop, want ik had er al eens naar gekeken, en vond (en vind) het een vreselijk lelijk en lomp ding. Vandaar dat begin dit jaar gekozen is voor de 610 die een touch screen bediening heeft en ook erg mooi is. Achteraf was de 610 toch misschien geen optimale keuze, vanwege de onbetrouwbaarheid (tot nu toe) en het gemis van de course functionaliteit. Dat deed ik heel vaak, en dat mis ik echt op de 610. De bediening van de 610 is super, en zoveel beter dan van de 405. Bovendien doet de 610 verder alles wat ik wil. Maar ja, een apparaat dat zowel waterdicht is, duidelijke letters heeft, veel schermen heeft en een prima course functionaliteit heeft, is dan wel erg aanlokkelijk, zeker als je al enkele maanden met een 610 loopt die niet betrouwbaar is. Ik heb nog geen enkele loop normale waarden kunnen uitlezen. De 405 is dus bij deze met pensioen en vervangen door de 310XT. Inmiddels ligt het geval aan de lader. Inmiddels heb ik wel al ontdekt dat ondanks alle opties van de 310XT de 610 als enige een run/walk alert heeft. En laat dát voor mij nou het allerbelangrijkste zijn aan een horloge. Jammer, want ik dacht dat de 310XT dat ook had.

Helaas denk ik nu te weten waarom ik vanmiddag zo super geirriteerd was en niks lekker liep (behalve mijn benen), want ik heb kennelijk iets verkeerds gegeten. Ik loop aan alle kanten leeg, ben zo slap als een vaatdoek en erg witjes.

Het spelen met de 310XT moet ik dus even uitstellen tot morgen! Ik hoop dat het dan allemaal weer OK is.

Gegevens:

* totaal 5 km
* temp 21 – klam
* HR niet gemeten
* cadence niet gemeten
* pace geen gegevens

okt 88 km – 2012 totaal 1.759 km

2 gedachten over “19.10.2012 – hitland mislukte loop en Garmin 310XT

  1. Baukje

    Ben benieuwd naar je ervaringen met de 310XT. Die heb ik namelijk in mijn achterhoofd voor het geval de 305 het begeeft (gelukkig zijn er nu na ruim 3 1/2 jaar gebruik geen aanwijzingen voor dat hij het op korte termijn gaat begeven).
    Ik vind het zelf wel heerlijk zo’n groot duidelijk front.
    Beterschap!

  2. max

    @ Baukje: ik was erg onder de indruk van de 310XT. Werkelijk alles zit erop. Kan niet vergelijken met de 305, want die heb ik nooit gehad of in mijn handen gehad. Ik heb de 310XT toch uiteindelijk vandaag omgeruild voor de 910XT. Als het alsnog niet bevalt, gaat ie terug en wordt het alsnog de 310XT.

Reacties plaatsen niet mogelijk.