09.10.2012 – hitland 11 km

**09.10.2012 – hitland 11 km**

Vandaag een zalig rondje gelopen. Eerst vanmorgen een ziekenhuis ochtendje gehad met een vervelende test. Terug naar het rondje van vandaag. Binnen het schema heb ik veel vrijheid en dat is heerlijk. Het was vanmiddag weer top weer en het is zo fijn dat ik naar gelang het weer en hoe ik me voel een beetje kan rommelen binnen het framework van het schema. Het weekend ligt natuurlijk helemaal vast. Vandaag wilde ik de Merrell schoenen weer even proberen, dus was het plan om 2×15 minuten te lopen, eenmaal een lap op de Merrells, eenmaal een lap op de Kinvara. Het eerste rondje ging lekker en voordat ik het wist was het eerste rondje al gedaan. Dan toch maar een rondje erachteraan, en dan niet meer RWR (op ratio van 2/30) maar gewoon rustig achter elkaar door hobbelen. Daarna toch mezelf richting de auto gedwongen om schoenen te ruilen, want het is onverstandig om te lang op de Merrell door te lopen (soort blotevoeten schoentje). Daarna dus snel de Kinvara aangetrokken voor nog een rondje, want anders was het een beetje kort. Voordat ik pap gezegd had was het derde lapje ook al voorbij en rommelde ik tot slot nog even lekker met een stukje rustig dobberen, even kort sprintje, rustig dobberen en een sprintje als slot. WOW. Heerlijk.

Voor de grap de tijden van de laps ook al liep ik dus totaal niet op tijd en kon ik alleen af en toe zien wat ik op dat moment liep, maar dit lees ik dus nu achteraf uit:

lap 1 (15 minuten RWR op ratio van 2/30): 6.12 min/km – Merrell
lap 2 (15 minuten doorhobbelen): 6.10 min/km – Merrell
lap 3 (15 minuten RWR op ratio van 2/30): 6.07 min/km – Kinvara
lap 4: RWR met sprintjes ertussendoor maximale snelheid 4.30 min/km

Wie het begrijpt mag het zeggen. Alle rondjes waren dus ongeveer even snel (of langzaam hoe je het wilt zien), maar het is vooral lap 1 en 2 die ik opzienbarend vind. Want lap 2 duurde eeuwen voor mijn gevoel zo achter elkaar (ook al loop ik rustig 2 uur achter elkaar te hobbelen maar vandaag voelde het zo), en voelde vermoeiender dan lap 1. Grappig.

Helaas geen HF want ik droeg geen hartslag meter. Volgende keer weer. Op naar de volgende training van donderdag en dan zondag de lange duurloop.

Gegevens:

* totaal 11,5 km
* temp 11

okt 37 km – 2012 totaal 1.708 km