24.06.2012 – testrun – loopband, hitland en weesp 5 km wedstrijd

**24.06.2012 – testrun – loopband, hitland en weesp 5 km wedstrijd**

Nog steeds met de holter in de hoop iets te ‘vangen’ dat een gek gevoel zou kunnen verklaren. Maar daarvoor moest ik dus altijd nog in het rood lopen, wat me vrijdag rond het ziekenhuis niet lukte. Omdat het slecht weer zou worden op zondag, dan maar zaterdag avond eerst op de loopband gelopen. dat was op zich wel weer leuk om te doen, maar had niet het gewenste resultaat. Ik kreeg het alleen maar ontzettend warm, maar mijn hartslag kwam niet in de buurt. Toen besloten om samen met S. naar Hitland te gaan om tegen de dijk op en af te lopen. Daar viel ik meteen in de eerste ronde omdat ik struikelde over een opstaand stukje asfalt toen ik weer om wilde keren over de weg. Niet slim. Broek niet kapot, wel een geschaafde arm en knie en bovendien viel ik ook nog op mijn schouder die aanvankelijk pijn deed, maar inmiddels niet meer gelukkig. Het toeval wilde dat ik weer met een flesje liep, net zoals vorig jaar toen ik zo hard tijdens een langzame duurloop viel. Goede valbrekers die dingen! Direct na de valpartij stapte ik woest in de auto maar ik bedacht al snel dat dat ook niet zo zinvol was en besloot dus maar de training alsnog te starten. S. moedigde me aan zodat ik even ‘door’ zou lopen, maar hoewel het niet slecht ging, kwam ook nu mijn hartslag niet in de buurt van het ‘rood’. Pas toen we een stukje verder reden en het wederom probeerden op een langer oplopend stukje ging het goed en kwam mijn hartslag zelfs tot 177 tot mijn verrassing. Ik heb ook keihard gerend, en haalde tot vier keer toe de 17,2 km/uur tijdens het stukje dat een beetje naar beneden liep. Dat was dus blijkbaar genoeg om de HF even omhoog te jagen, iets dat ik normaal natuurlijk nooit doe en al helemaal niet op deze manier. Maar doel bereikt.

Toch besloten we dat die run in Weesp dan ook maar door moest gaan ondanks de weersvoorspelling, omdat ik niet het gevoel heb gehad en volgens mij alles dus prima ging tijdens de training. En dat hebben we geweten!

Zondagochtend goot het al en waaide het ook nog eens hard. Maar goed, aangekleed en dan maar op weg gegaan richting Weesp voor de 5 km run. Meer zou ik echt niet gekund hebben, want ik was inmiddels best al vermoeid door twee dagen achter elkaar voluit hardlopen. Parkeren moest op een weiland en we waren benieuwd of we ooit nog van het weiland af zouden kunnen komen door de modder. Maar goed, het parkeren lukte en daarna liepen we door de regen naar de inschrijfbalie in een tentje.

Daarna was het wachten geblazen. Van inlopen was geen sprake met dit pestweer. Ik had me omgekleed en gelukkig had ik nog een weggooi poncho meegenomen, want dat is wel lekker tijdens het wachten in het startvak. Eerst gingen de kinderen op pad voor de 2,5 km run. Er werd al gewaarschuwd dat het eerste stukje glibberig zou zijn en dat je vooral over de matten moest lopen. Ik baalde er een beetje van, wat juist het einde zou belangrijk zijn voor mij, als ik vaart zou maken voor de finish. Dat kon dus nu helemaal niet met de modder voor de eindstreep en de rare bocht.

klik voor groot


Maar goed, al snel stond iedereen in het startvak en ging de 5km op weg. Over het gras, even naar boven en de weg op. Het waaide behoorlijk en het voelde al zwaar bij de start. Hf was al hoog maar ik moest doorzetten voor de meting. Zo sukkelde ik door op weg naar het keerpunt. Daar zag ik dat er maar drie dames voor me liepen. En zo probeerde ik dus dame drie in te halen. Allemaal voor een goed doel. Echt snel ging het niet, maar er stond aardig wat wind en ik was best moe. Grappig genoeg ging mijn HF niet echt omhoog. Geen geslaagde meting dus maar ik heb mijn best gedaan. Eindtijd was met 27.04 niet om over naar huis te schrijven maar met de wind nog niet gek. Was wel derde dame maar deze keer geen prijs :-)

Gelukkig konden we ook vertrekken van het weiland. De deelnemers aan de halve die later weg wilden, moesten met trekker weg worden gesleept.

Na deze run de holter teruggebracht in hoofddorp en zo kwam er een einde aan 48 uur met holter en heel wat zware kilometertjes.

Gegevens:

* totaal 7 km op 23.06 en 5 km tijdens weesp run
* temp 14 – harde regen en veel wind

rondje in google earth openen

juni 121 km – 2012 totaal 1.135 km