22.06.2012 – run met holter (test) hoofddorp – totaal 7,5 km

22.06.2012 – run met holter (test) hoofddorp – totaal 7,5 km

Vandaag een vreemde run, in een nieuw gebied namelijk rond het Spaarneziekenhuis omdat ik voor een test met een holter moest hardlopen. Best een aardige groene omgeving dus dat viel helemaal niet tegen. Tot mijn verrassing was het droog toen ik eenmaal buiten stond, aangesloten op de holter en wel want tijdens de reis naar het ziekenhuis regende het flink door maar gelukkig klaarde dat helemaal op.

klik voor groot

Op de poli eerst aangesloten op de holter. Dat was snel gebeurd en ik hoopte van harte dat het me tijdens de training zou lukken om een beetje in het rood te komen, zodat duidelijk zou worden wat er nou gebeurt op een hogere HF, want ik merkte op weg naar de finish van de Letterenloop (weer) dat er iets geks gebeurt rond de 168-170 HF. Dat kan heel goed aan een instelling van de pacemaker liggen die ineens gaat ‘tegenwerken’ wanneer het niet moet. Ik had dit namelijk al eerder op een HF rond de 158 en in april hebben we de instellingen zodanig veranderd dat het niet meer gebeurde. Maar dit is anders en bovendien niet te verklaren met een instelling. Het is dus wel zinvol om te weten wat er nu precies gebeurt, om zeker te weten dat ik niet ineens in een ritmestoornis schiet als ik wat ga versnellen. Ik ga ervan uit dat er helemaal niks ‘gebeurt’ in de zin van iets ‘verkeerds’ maar met mijn ‘probleempjes’ is het wel handig om dat even zeker te weten en geen domme dingen te doen natuurlijk.

Maar dat versnellen viel vandaag helemaal nog niet mee, want er stond een keiharde wind en ik had het idee dat ik gewoon uiteindelijk ‘vermoeid’ was en dus niet sneller kon om de hartslag ook op te laten lopen. Ik heb van alles geprobeerd, ben begonnen met indribbelen en toen 1.500 meter snel. Dat zette geen zoden aan de dijk, dus dan maar 800-tjes gedaan zonder resultaat en uiteindelijk dan maar 100-tjes op sprint. Dat was best snel zag ik terug in de analyse en hoewel ik wel aanzienlijk hoger kwam, en natuurlijk bij ieder nieuw 100-tje ook weer wat hoger, lukte het me simpelweg niet om echt rond de 168-170 uit te komen en dus heb ik het maar opgegeven, want je alleen maar kapot rennen en eventueel nog een blessure op te lopen is ook weinig zinvol.

De holter was al gestart met een 48 uurs opname, om eventueel dit weekend dan maar een 5 km wedstrijd ergens te kunnen doen. Dat was ook wat de sportarts in Den Haag had voorgesteld en zo gaat het dus ook gebeuren. De holter is niet al te groot en volgens mij ziet niemand dat er draadjes op mijn lijf lopen en dan nog. Soit.

Enige probleem is mijn enorme allergie tegen de gel van de plakkers die me voor weken enorm eng uitziende blaren geven en jeuk dus ik moet maar even kijken hoe dat gaat dit weekend en anders plak ik zelf wel de reserve plakkers er weer op, dat kan ook.

klik voor groot

Daarna dus weer terug naar de poli en afgesproken dat de holter na de run zondag bij de receptie in de ontvangsthal wordt teruggebracht. Bij het uitrijden had ik niet genoeg geld bij me, want ik moest maar liefst 4 euro afrekenen voor ruim 2 uur parkeren op het parkeerterrein. Geen kattenpis en ik was blij dat ik was losse euromunten in de auto had liggen. Daarna op weg naar huis waar de eerste jeuk al begon van die klote plakkers.

klik voor groot

Wordt dus vervolgd….

Gegevens:

* totaal 7,5 km
* temp 17- harde wind


kaartje is raar want garmin ging onderweg in de auto weer aan
vandaar de rechte pijn richting het zuiden weer

juni 109 km – 2012 totaal 1.123 km