25.12.2009 – north connel, schotland

25.12.2009 – north connel, schotland

Tijdens de sportkeuring vroeg de arts wat mijn doel was. De keuring was in oktober en zonder twijfel vertelde ik hem dat mijn ultieme droom was om langs het meer in schotland te rennen tijdens mijn vakantie. Kerstmis 2009 was het zo ver! Vooraf goed uitgezocht wáár ik kon lopen en hoe ver het ongeveer was, want niets loopt daar vlak, dus makkelijk is het niet voor een beginner zoals ik. Het eerste rondje zou me langs de weg voeren, en daarna door velden met op de terugweg een stukje langs het meer om weer bij het huisje uit te komen. Dat zou wel lang genoeg zijn. En dat was het ook. De route langs de weg viel niet mee, en ‘boven’ aangekomen was dus het eerste rustpuntje van mijn loopje. Omdat ik dit later tik, kan ik nu goed zien dat mijn gemiddelde hartslag ook een heel stuk hoger ligt dan bij loopjes van nu, namelijk 150 bpm tegen 130 bpm nu tijdens langere en zwaardere runs. Op dat vlak dus wel vooruitgang (overigens ook qua snelheid natuurlijk ook al vind ik dat veel minder belangrijk).

Ik zou het die vakantie nog aardig volhouden met bijna iedere dag een run en als hoogtepunt een route van 2×5 km. Niet slecht als je bedenkt dat ik nog geen maand daarvoor maximaal 30 minuten kon hardlopen.

Gegevens:

* totale afstand 7,43 km
* temp -2,3 C

rondje in google earth openen