17.03.2018 – veluwe – 11 km

Vandaag is het weer weekend en willen we allerlei klussen afmaken of oppakken. Ik ga dus zelf voor het eerste rondje met woefje op stap maar wil niet al te lang weg. Ik hobbel rustig door het bos aan de overkant maar omdat dat wel erg kort is, kies ik uiteindelijk toch voor het zand aan de andere kant van de weg. S. ziet dat gebeuren en denkt dat ik veel langer weg zal zijn. Hij is bezig met het monteren van een kierstandhouder terwijl ik weg ben. Eitje toch? Gaatje boren, schroefje erin en klaar. Ik ben ondertussen lekker buiten met woefje. Taken goed verdeeld vanmorgen……

klik voor groot

Als ik een stukje door het Willemsbos heb gelopen, neem ik per ongeluk het verkeerde pad en kom weer op het fietspad uit. Dat is niet de bedoeling maar nu neem ik gewoon het pad rechtdoor dus haaks op het fietspad. Als ik daarna weer linksaf sla, loop ik over een heel smal heidepaadje. Best mooi en gelukkig kan woefje aan de riem achter me lopen dus dat gaat ook allemaal goed. Ik weet nu dat ik parallel aan het fietspad loop en ga straks weer links en weer links zodat ik over het fietspad weer terug naar huis zal lopen.

klik voor groot

Het is eigenlijk prachtig weer maar heel koud en er staat een harde wind. Ik geniet wel van mijn rondje en ben verrast als ik merk dat ik de laatste kilometers dus sneller lijk af te leggen. Misschien niet zozeer qua tempo maar wel gevoelsmatig in ieder geval. Ik kwam pas met 7 km op de teller hier het gebied in en nu staat de teller alweer bijna op 11 kilometer. Geen idee hoe dat werkt maar het voelt goed.

Ik ga niet meer bij de zandverstuiving kijken maar loop rechtstreeks naar huis. Daar blijkt S. niet te zijn en als ik naar de kierstandhouder kijk, zie ik een afgebroken schroef. Die is vast naar de Praxis en dat blijkt te kloppen. Ik had dus eigenlijk net ietsje langer weg moeten blijven denk ik!

Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 11 km
* -3 graden

maart 134 km – 2018 totaal 497 km