15.03.2018 – zandenbos – 11 km

Gisteren heb ik een fijn en snel rondje gelopen met woefje. Vandaag wil ik graag weer op pad en deze keer ga ik met de auto even op pad voor het start punt. Ik ben ontzettend sloom en ga pas laat weg. Woefje heeft al een klein lunch hapje gehad zodat ze niet met een lege maag zal lopen. Ik haal van te voren even een vers stokbrood voor vanavond en daarna parkeer ik de auto bij de parkeerplaats. Ik hoop dat alles er nog in ligt als ik terug kom straks. Ik deed dit nog niet eerder natuurlijk. S. bracht ons al tweemaal weg naar de start en dan liep ik terug naar huis. Maar heen en weer naar huis is 6 km extra en dat is voor nu een beetje veel denk ik.

Ik maak eerst even een kiekje van woefje in het bos. Daarna loop ik via de vennetjes van het Ronde Huis naar de Waskolk en zal daarna weer terug lopen. Dit is de eerste keer dat ik de vennetjes zonder ijslaagje zie. Ziet er goed uit en ik ben heel benieuwd naar de Rododendrons later dit jaar.

klik voor groot


De route vanaf de parkeerplaats naar de Waskolk ken ik nu wel en dat loopt dus lekker door. Ik pak weliswaar een nieuw pad maar ik weet welke richting ik op moet dus ik hoef niet meer op de kaart te kijken. Het is zo prettig dat woefje hier lekker los kan lopen! Ze geniet dan ook met volle teugen en loopt lekker voor me uit of komt keihard achter me aan rennen.

Na het bos loop ik even over een pad langs een open stukje en daarna sta ik al voor de Waskolk. Woefje gaat even het water in. Altijd leuk. De eendjes zwemmen rustig door in het water.

klik voor groot

Bij de Waskolk kijk ik even op de kaart of er een andere route is dan de route van de vorige keer die nogal over kleine paadjes liep. Ik pak een pad en loop de andere richting op. Is ook beter besef ik ineens omdat ik nu niet naar het pad langs het hek moet maar verder zuidelijker waar de auto staat. Ik volg aanvankelijk een heel stuk de blauwe bordjes en een bordje met een groen driehoekje. Prima brede route en goed beloopbaar.

klik voor groot

Als de route ineens richting de snelweg loopt, keer ik om. Daar heb ik geen zin in. Even geen verkeerslawaai voor mij! Terug dus en ik neem een ander pad. Dat zal me straks weer bij het grote vennetje brengen waar ik ook startte en dat is prima.

klik voor groot

Daarna probeer ik een nieuw pad zodat ik niet dezelfde route terug hoef te lopen en na 11 km staan we weer bij de auto. Het tweede deel ging dus aanzienlijk trager omdat ik vaak op de kaart heb gekeken maar ik herken de volgende keer de routes beter denk ik en ik heb nu ook weer een nieuw deel van het bos gezien. Prima rondje. Op naar de volgende maar weer.

gegevens:

* 11 km
* 7 graden

maart 123 km – 2018 totaal 486 km