14.03.2018 – veluwe – 15 km

Gisteren heb ik niet gelopen omdat ik eerst naar Haarlem was voor rug en heup en daarna 3 transporteurs kon ontvangen en dus de deur niet uit kon. Maar vandaag gaan we meteen op pad. Ik ben om 7 uur op, doe wat dingen op de computer en vertrek daarna meteen. Het is mistig en koud als ik vertrek maar achter de mist lijkt een zonnetje te zitten. Aan de overkant in het bos raak ik even aan de praat met iemand anders die een hond en een kindje bij zich heeft. Ik ga gauw verder want ik wil vandaag echt even opschieten met mijn run.

klik voor groot

Ik heb wel zin om een flink stuk te lopen dus ik ga even door het bos richting de kwekerij en loop daarna een stuk over de weg. Woefje moet daarbij een klein deel aan de riem maar dat lijkt ze niet erg te vinden. Ik doe dat alleen omdat ze me niet hoort en ik haar dus niet meer kan corrigeren met geluiden. Lastig maar dan maar zo aan de riem. Om het voor haar ook leuk te maken, sla ik weer rechtsaf naar het Veluwemeer. Dat blijft een prachtig plekje en woef kan daar even drinken. De vorige keer had ze na haar badderpartij ijspegeltjes aan haar buik. Nu is het gelukkig een stuk warmer.

klik voor groot

Na het badderen kies ik voor de langere route en sla rechtsaf. Rechts van me zitten normaal ganzen maar vandaag hoor ik ze wel maar zie ze niet vanwege de mist. Het ziet er allemaal heel anders uit vandaag. Echt een klein wereldje. Ook het geluid is anders vandaag. Alles lijkt gedempt door de mist en wind is er ook al nauwelijks.

Het is heel apart zo over de velden. Toch weet ik zeker dat de zon ergens schijnt want af en toe piept er inmiddels een zonnestraaltje door de mist heen. De zon doet dus haar best om de mist weg te branden en dat gaat vast lukken. Ik wil vanmiddag wat in de tuin doen dus dat komt goed uit.

Ik hobbel rustig verder, loop langs het kleine tuincentrum en steek de weg over. Daar kijk ik weer even hoe ver ze zijn met de bouw van een huis en ik weet nog steeds zeker dat we echt niks gemist hebben aan die kavel. Er is niets aan. Huis staat totaal verkeerd op het grond stuk maar ik ben benieuwd hoe het er straks uitziet. De kelder is klaar.

Ik loop verder en daar mag woefje ook weer lekker los. Zo is dit rondje zowel voor mij als voor haar leuk omdat ze het grootste deel los kan lopen en ik een beetje lekker door kan lopen. Als we door het weiland lopen, is de zon inmiddels helemaal doorgebroken. Het is gewoon warm nu.

klik voor groot

Als we weer bij het bos aan de overkant komen, besluit ik het rondje over het landgoed nog even eraan vast te knopen vanwege het mooie weer. Gek genoeg loopt dat tegen de klok in dus absoluut rottig. Geen idee hoe dat komt maar ik zwik aan alle kanten over het smalle paadje en dat gebeurt niet als ik de andere richting op loop. Voortaan dus maar de andere kant op dan.

Na ruim 15 km staan we weer voor de deur. Ondanks het korte kletspraatje aan het begin van de run heb ik het snel gedaan vandaag. Lekker vroeg terug dus nog een volle dag om klussen te doen!

gegevens:

* 15 km
* 3 graden

maart 112 km – 2018 totaal 475 km