12.03.2018 – veluwe – 10,5 km

Vandaag ga ik weer met woefje op pad. Ik wil niet heel erg ver lopen en kies voor het bos aan de overkant. Na de warming up kom ik al meteen weer iemand tegen met wie ik sta te kletsen. Na ruim een half uur zit er dus pas 2 km op de teller. Op zich leuk maar ook weer niet eigenlijk. Ik hobbel over het pad met de Rodondendrons links en rechts. Die zijn aangelegd door Marcel van Dam weet ik inmiddels en ik loop dus over de Steigerberg. Ik las ook het boek over alle problemen die hij heeft gehad hier met de aanleg van de tuin en het onderhoud. Verhelderend en leerzaam.

klik voor groot

Ik ga maar gauw verder met woefje na het kletsen en hobbel wat door het bosje. Daarna steek ik het spoor over en loop via het stukje tussen spoorlijn en snelweg naar de andere kant. Daar loop ik nog even langs de zandverstuiving. Ik ga natuurlijk even kijken daar. Bij de Klarenweg ga ik niet via de weg maar ik neem het pad langs de spoorlijn terug. Kan ik meteen zien of ik baat heb van de hedera schermen (nee).

klik voor groot

Met ruim 10 km op de teller staan we weer voor de deur. Ik liep vandaag voor het eerst in eeuwen weer op de MT10 minimalistische schoenen. Heerlijk zo licht. In 2016 liep ik daar voor het laatst op in Seahouses (nieuw paar, nu op de oude). Het blijven fijne schoenen en zeker geschikt voor het bos hier zonder on road stukken.

gegevens:

* 10,5 km
* 12 graden

maart 97 km – 2018 totaal 460 km