10.03.2018 – veluwe – 11 km

Gisteren heb ik met woefje gelopen en vandaag ga ik even alleen op pad. Ik wil eigenlijk gewoon even onroad lopen en niet op woef letten. Op die manier kan ik eindelijk weer eens een MAF test lopen want dat is echt eeuwen geleden. Ik kies voor een MAF test op maximaal 138 en dan maar eens kijken hoe dat loopt vandaag. Ik loop over het fietspad eerst naar de andere kant en loop via de kwekerij dan naar de weg. Dit liep ik ook al enkele keren met woefje maar dan moet ik echt opletten en haar soms even aan de riem doen. Ik loop eerst 2 km RWR als warming up en daarna zet ik de Garmin op een autolap van 1 mile.

De resultate zijn vandaag als volgt waarbij ik wel de kanttekening plaats dat op een heel groot stuk de pace wisselde tussen goed heel traag wat natuurlijk helemaal niet kan. Mijn cadans was namelijk helemaal vlak en constant (en hoog) dus die wisselingen zijn echt storingen in ontvangst. Maar als ik nu de volgende MAF test ook op dit gebied doe, is het wel vergelijkbaar tenminste (voor zover dat kan natuurlijk). Ik heb gekozen voor de gewone tijd, niet voor ‘tijd bewogen’ die korter is ook al snap ik dus niet waarom daar verschil tussen zou zitten als je niet stopt.

Toch ben ik niet ontevreden want dit is een jaar geleden en ik ben nog steeds heel moe en voel en ongetraind. Op naar de volgende MAF test en training. Natuurlijk moet je dit ook weer oefenen!

Na de 3 mile MAF test loop ik rustig RWR verder en kijk om me heen. Ik loop nu via de Varelseweg naar huis en dat is nieuw voor me. Ik loop langs het dierenpension en langs een boerderij met net gedekt riet erop. Daarna raak ik een half uur aan de praat met iemand over de omgeving, de drukkere weg daar, en vooral over natuur en tuinen. Ik regel meteen dat ik wilde Narcissen en sneeuwklokjes kan komen uitgraven om in onze tuin te poten. Dat is nog eens leuk.

Jammer genoeg duurde mijn run daardoor toch weer langer dan nodig en zeker omdat ik lekker doorgelopen heb deze keer. Maar ik heb wel bloemetjes geregeld!

gegevens:

* 11 km
* 10 graden

maart 87 km – 2018 totaal 450 km