07.03.2018 – veluwe – 10 km

Gisteren ging het lopen voor geen meter. In de middag ben ik nog een klein stukje gaan fietsen en dat was leuk om te doen. Ook weer veel gezien. Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan lopen maar eigenlijk wil ik woefje zoveel mogelijk lekker los laten lopen. Ik kies dus voor het bos aan het overkant en neem het lusje dat ik gisteren ontdekte. Ik kan daar prima lopen omdat het vlak is en er is veel te zien. Daarna loop ik langs het fietspad offroad naar de andere kant en loop weer richting het spoor om over te steken. Ik zie wilde narcissen die bijna in bloei staan en dat is leuk.

klik voor groot

Ik steek het spoor over en loop weer de andere kant op. Het is maar warm vandaag en ik had wel een ander shirtje aan kunnen trekken. De zon schijnt zelfs terwijl het vanmorgen regende. Ik heb mijn petje voor de zekerheid ook gewoon aan de flipbelt gehangen.

Aan het einde van het pad steek ik de snelweg over en loop naar de zandverstuiving. Woefje is hier weer netjes even aan de riem. Ik maak een kiekje en loop daarna langs het hek weer naar de Klarenweg. Helemaal aan het einde kom ik een dappere dame op en mountainbike tegen. Ik ga door de hekken, steek snelweg en spoor over en hobbel verder. Even over het stukje ‘eigen weg’ van iemand en daarna tussen de weilanden door. Er staan volop sneeuwklokjes.

klik voor groot

Aan het einde van het pad praat ik even met een man van de woning die ik zo mooi vindt. Hij heeft een klein hondje bij zich die mijn woefje leuk vindt. Na mijn kletspraatje loop ik weer verder. We zijn nu bijna thuis en gelukkig ging het lopen vandaag een stuk beter dan gisteren. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 10 km
* 10 graden

maart 63 km – 2018 totaal 426 km