01.04.2012 – week 4 dag 4 – 16 km DL

01.04.2012 – week 4 dag 4 – 16 km DL

Vandaag een duurloop alleen geen 16 maar 21 km tijdens de halve marathon in Berlijn. Als ik me aan mijn plannetje kan houden moet dat goed gaan met alle lange rondes van engeland. Ik ga het dus rustig aandoen. Wordt vervolgd.

Onderstaand de route van vandaag met foto’s van alles wat ik onderweg tegen ga komen! De letters op het kaartjes corresponderen met de onderstaande foto’s van de route.

Je gaat niet alleen naar Berlijn om te lopen, maar natuurlijk ook vanwege het mooie parcours, waar je dan wel een beetje oog voor moet hebben. Als je weet waar je naar moet kijken, dan wordt de route alleen maar leuker om te lopen. Voor wie dus nog wil gaan, onderstaand het parcours met afbeeldingen die ik gedurende de drie dagen heb gemaakt in Berlijn. Niet alle dagen waren even goed qua weer zoals is te zien op de foto’s

A. Berliner Dom en Altes Museum (staat ook achterop de medaille)

Klik voor groot

B. Brandenburger Tor

Hier loop je onderdoor, eerst over het Pariser Platz en daarna over de grote boulevard (17en Juni Strasse). Beetje smal, maar wel apart.

Klik voor groot
C. Strasse des 17en Juni en diverse monumenten

Een hele brede boulevard achtige straat met het Tiergarten Park rechts met diverse monumenten. Niet vergeten naar rechts te kijken. Hierachter bevindt zich ook de Reichtstag

Klik voor groot

D. Siegessaule

Vanaf de Brandenburger Tor loop je zo recht op de Siegessaule af. Een imposant ding die je werkelijk niet kunt missen. Ik klom erin (doe dat niet de dag voor da loop zoals ik) en dan heb je een prachtig uitzicht. Kan je meteen kijken waar je heen gaat lopen.

Klik voor groot

E. Charlottenburg

Dit is een mooi punt om naartoe te lopen op ruim 9 kilometer. Geweldig aan de rechterhand en vol in beeld tijdens het langslopen. Je hebt hier echt wat te kijken!

Klik voor groot

F. Kurfurstendamm met het KaDeWe (KaufHaus des Westens grootste warenhuis van Europa)

Een enorme brede weg, die helaas her en der wat smalletjes was door weg opbrekingen. Allerlei dure merken hebben hier een shop. Tevens is hier de Gedachtniskirche die nu niet te zien is, en het KaDeWe.

Klik voor groot

G. Potsdamer Platz

Hier is ook veel te zien. Volledig opnieuw opgebouwd met veel hoogbouw.

Klik voor groot

H. Checkpoint Charlie

Heel apart natuurlijk om hier zo doorheen te denderen tijdens de loop. Hier passeer je het voormalige checkpoint tussen Oost en West. Weinig verder te zien, geen stukken muur meer o.i.d.

Klik voor groot

I. Fernseh Turm

Hier is de start en de finish in de buurt. Een markant punt in de stad!

Klik voor groot

Al met al dus zeer de moeite waard!

Een gedachte over “01.04.2012 – week 4 dag 4 – 16 km DL

Reacties plaatsen niet mogelijk.