27.01.2018 – veluwe – 13 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. Gisteren kwam er niks meer van omdat bijna de ochtend en middag werkzaamheden in de tuin gedaan moesten worden. Maar dat was ook lichaamsbeweging zullen we maar zeggen. Nu ga ik voor het eerste rondje meteen met woefje op pad. Het is niet meer heel vroeg als ik vertrek maar goed.

Eerst maar eens een rondje door het bosje hier aan de overkant. Daarna steek ik de weg over en loop via het fietspad verder. Ik maak nog even een kiekje van de verstuiving aan de andere kant dan waar ik dat normaal doe. Ik kwam net langs een waterpostje dus ik vermoed dat er ergens straks een loop is.

klik voor groot

Vandaag heb ik het handvat van de Locket Leash (dat de vorige keer geen succes was) om mijn Flipbelt en daaraan zit het 4 mm riempje van woef. En die combinatie lijkt prima te werken. Lang genoeg, soepel en prettig voor woef ook. Ik loop verder met wasje aan de riem en sla aan het einde rechtsaf. Ik neem daar het offroad stukje voor woefje. Dat loopt een stuk langzamer meteen maar ik ga rustig door. Ik loop vandaag 1000/tjes en ik merk dat het lopen wel weer steeds beter gaat nu ik weer wat meer loop. Het is nog steeds niks want vorig jaar lieo ik volgens mij 400 km in de eerste maand van het jaar. Maar het gaat vast goed komen met mijn lopen en fietsen nu alles weer wat rustiger wordt.

klik voor groot


Na het offroad stukje sla ik rechtsaf. Daar begint dat lastige pad waar het heel rul is door alle machines. Het wordt wel steeds beter maar her en der is het nog steeds lastig begaanbaar en niet geschikt voor de fiets. Wel zijn alle omgevallen bomen al weg sinds vorige week dus dat loopt wel wat makkelijker nu. Halverwege zie ik ineens een bont gekleurde sliert lopers van rechts komen. Ik zie ook een pijl linksaf. Daar lopen ze niet over een pad dus dat zal best mooi zijn. Mij niet gezien, ik loop lekker alleen met woefje.

Aan het einde na de parkeerplaats loop ik weer rechtsaf en ga terug langs het hek. Daar laat ik woef weer los. Mag ook eigenlijk niet maar langs het hek doe ik het wel. Zo loopt ze lekker het laatste stuk ook weer los. Helemaal aan het einde zie ik de sliert lopers weer over de zandverstuiving ploeteren. Wat een lol. Ik zie ook een vlag van Intersport wapperen. Wel goed georganiseerd zo lijkt het. Ik ga nog even bij het uitzichtspunt een foto maken. Ook van de lopers door de woestijn (zo lijkt het)

klik voor groot


Als ik bij de parkeerplaats kom, loop ik ineens tussen de lopers van de Tol Trail (ik weet inmiddels dat het die loop was). Of woefje ook wat water wil. Nee hoor en lachend ga ik de waterpost voorbij. De lopers gaan door het Willemsbos terug naar Nunspeet en ik steek de weg over en ga terug naar huis. Na een kleine 13 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 13 km
* 4 graden

januari 86 km – 2018 totaal 86 km