29.01.2018 – veluwe – 9 km

Vandaag ga ik vrij laat pas op pad. Ik ben de dag begonnen met een heel lijstje kleine klusjes zoals belletjes etc. Uiteindelijk is een van de resultaten van de belletjes dat ik vanmiddag naar Amersfoort ga voor de handen. Dat betekent dus dat ik op een gegeven moment toch echt naar buiten moet voor mijn runnetje. Hoewel ik aanvankelijk gewoon een kort en bekend rondje wil lopen, kies ik onderweg toch voor een nieuw stukje.

Eerst het bekende stukje door het bos aan de overkant, over het spoor en daarna via het fietspad rechtdoor. Uiteindelijk neem ik een onbekend pad linksaf en daarna loop ik aanvankelijk verkeerd. Oenig maar het is wel erg mooi.

klik voor groot

Daarna zoek ik het pad dat op de kaart staat maar dat is niet te vinden. Merkwaardig maar ik kom wel op een ander pad dus neem ik dat. Ik vraag zelfs onderweg aan iemand waar het pad nu precies loopt en welke kant ik op zou moeten. Ik weet dus weer wat meer maar op deze manier duren de rondjes wel eeuwen terwijl er nauwelijks kilometers gemaakt worden. Bovendien is het zachte zand nog vermoeiend ook. Maar niet getreurd, het gaat vast steeds beter. Ik geniet wel van de omgeving want het is echt mooi. Woefje vindt het ook wel wat geloof ik.

klik voor groot

Uiteindelijk kom ik – tot mijn verrassing – op het pad uit dat we kennen en zo loop ik rechtstreeks naar de Klarenweg en loop via het hek weer terug naar huis. Het was maar 9 km maar het voelde als een wereldreis. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 9 km
* 10 graden

januari 103 km – 2018 totaal 103 km